PDC

– PartyPoker.com World Grand Prix dag 2 ; v Barneveld – White

Vanavond, dinsdag 9 oktober het tweede gedeelte van de eerste ronde van het PartyPoker.com World Grand Prix dart toernooi. Met vanavond in actie, Raymond van Barneveld en Michael van Gerwen. Michael komt als eerste in actie tegen Colin Lloyd. Geen makkelijke opgave want met Lloyd weet je het nooit. Ook Raymond van Barneveld treft het niet echt. Zijn tegenstander Ian White is de speler in vorm dit seizoen en Barney heeft veelal ‘ double trouble ‘. Gisteren won de derde Nederlander, Vincent van der Voort met de hakken over de sloot, maar winnen is winnen en dus door naar de volgende ronde.Het grote vraagteken vooraf aan dit toernooi, Taylor snoerde alle monden. Taylor is terug dat moest Michael Smith aan den lijve ondervinden. En de verrassing van de vorige editie, Brendan Dolan, is ook dit toernooi weer goed begonnen met een klinkende overwinning op de als vierde geplaatste Gary Anderson.

Krijgen we meer verrassingen te zien vanavond? Het is allemaal live te volgen op de website van RTL 7 de link naar de stream staat aan de linkerkant op deze website. Voor vanavond is de volgorde van spelen als volgt;

Michael Mansell – Paul Nicholson 0 -2

De Noord Ierse qualifier, Mansell kon in de eerste twee legs geen vat krijgen op het solide spel van Paul Nicholson . Nicholson had alleen wat problemen in de derde leg waarin hij 93 niet uitkreeg en Manseel naar 2-1 terug kwam. Nicholson zakte wat in waardoor Mansell naar 2-2 terug kwam. Pas in de vijfde leg scoorde Nicholson zijn derde punt met een 156 finish.

De tweede set was een formaliteit, Mansell stond futloos op het podium en verloor de tweede set met 3-0.

Raymond v Barneveld – Ian White 0 – 2

Er leek geen vuiltje aan de lucht voor Raymond in de eerste set die 2-0 voor kwam met een break in de tweede leg. Maar White brak terug met een 144 finish en als dan Raymond  9 darts op de dubbel mist om te openen wordt het 2-2.

Pas met de 15de dart vind Raymond weer een dubbel in vijfde leg, maar White is de man die de set pakt met een 132 finish. Het blijft double trouble voor Raymond  en daar heeft White geen last van en wint  de tweede set met 3-1 en is het exit voor Raymond.

Adrian Lewis – Richie Burnett  2 – 1

Geen enkele leg gescoord door Richie Burnett in de eerste set  waarin  Lewis heer en meester was.

In de tweede set over de volle lengte pakt Burnett de set en staan de heren op gelijke hoogte 1-1

In de derde en laatste set begint Lewis met 6 perfecte darts voor een 9 darter, maar strand dan op de zevende. Wel pakt hij de leg. Er komt wat stemming in de zaal als het publiek de kant van Burnett kiest als hij de dubbel niet vindt. Toch wint Lewis de set met 3-1 en gaat hij naar de tweede ronde.

James Wade – Colin Osborne 1 – 2

Na de wat sneller gespeelde partijen kwamen James Wade en Colin Osborne op het podium. Het was zeker in de eerste leg geen hoogstaande partij en ook de snelheid was er niet, dus weinig kijk plezier zeker de eerste set die door Wade werd gewonnen.

In de tweede set komt Colin Osborne  terug naar 1-1 in sets als James Wade twee match darts in deze set niet benut setstand  2-3 voor Osborne.

In de derde set kan een duidelijk niet meer fitte James Wade geen vuist meer maken en wint Colin tegen alle verwachting in met 1 -2

Wes Newton – Ronnie Baxter 2 – 1

Geen hoogstandjes van Newton in de eerste set die makkelijk wordt gewonnen door dart veteraan Ronnie Baxter. Ook in de tweede set komt Baxter al weer 2-0 voor en ziet het er voor Newton uit dat hij zonder een leg te winnen wordt uitgeschakeld.

In de derde leg mist Baxter zijn eerste match dart op de bull en kan Newton opgelucht adem halen want hij scoort zijn eerste punt. Daarmee is het ijs gebroken voor Newton die naar 2-2 terug komt en met een 109 finish ook in sets gelijk komt. Stand 1-1

In de derde en laatste set gaat Newton door en komt 2-0 voor. Baxter kan nog 1 punt scoren maar in de vierde leg vind Newton dubbel 8 voor een plaats in de tweede ronde.

Michael van Gerwen – Colin Lloyd 2 – 1

In de eerste set wist routinier Lloyd de set binnen te halen. Michael had zijn ritme nog niet te pakken maar in een fraaie tweede set waarin Michael dichtbij een 9 darter was kwam hij weer langszij en kregen we de eerste partij van de avond waar een derde set nodig is voor de beslissing.

Met de darts wint Michael de eerste leg en opent als eerste in de tweede. Maar het voordeel raakt hij bijna kwijt te raken, maar gelukkig voor hem mist Lloyd zijn dubbel voor de leg. Ook in de laatste leg had Lloyd een kans in de race te blijven maar opnieuw liet de dubbel hem in de steek en is Michael door naar de tweede ronde.

Andy Hamilton – Mark Webster 2 – 0

Na een moeizame start van Hamilton en een 2-1 achterstand  pakt Hamilton toch de eerste set met 3-2. In de tweede set wordt het snel 2-0 in legs omdat the Hammer raakt wat hij raken moet. Alleen de winnende dubbel laat even op zich wachten. Mark Webster pakt zijn leg nog mee in set twee maar een leg erna is het ook voor Webster over in dit toernooi.

Steve Beaton – Andy Smith  2 – 0

Steve Beaton is na de eerste leg die hij aan Andy Smith moet laten op stoom en in stijl wint hij 3 legs op rij voor de eerste set En ook in de tweede set krijgt Andy Smith geen poot aan de grond en ziet in de vierde leg met een 104 finish van Beaton al zijn titel aspiraties in rook opgaan.

Op de foto een triomfantelijke  Brendan Dolan na afloop van zijn match tegen Gary Anderson (C) PDC – Lawrence Lustig