PDC

World Grand Prix Dublin, wedstrijden dinsdag 4 oktober : Totaal overzicht

Na de enerverende maandagvond, waarop Raymond en Vincent zich voor de tweede ronde weten te plaatsen en de dramatische afloop voor Lewis in zijn match tegen Canadees John Part komen vanavond weer 16 spelers in actie.

Dit zijn de laatste 16 van de eerste ronde met een aantal interessante partijen, zoals die van Mark Webster tegen Andy Hamilton en Simon Whitlock tegen Terry Jenkins. Gedurende deze avond wordt u op deze pagina op de hoogte gehouden over de onderstaande wedstrijden.

Jamie Caven – Denis Ovens 0-2

In de eerste set komt door zijn solide spel the Heat Denis Ovens met 3-1 op 1-0. In de tweede set is het opeens zoeken naar de dubbels, maar niet voor Caven die 1-0 in set 2 maakt met een 170 finish en in de derde leg het punt voor de neus van Ovens weg kaaptmet een 115 finish omdat hij de dubbel niet vinden kan.

Toch vertrekt Ovens geen spier op het gezicht en gooit onbewogen verder naar een  3-2 eindstand in set 2 en zo een 2-0 overwinning.

Mark Hylton – Mark Walsh 2 – 1

Opnieuw een wedstrijd met een verrassende wending. Mark Walsh won zonder problemen de eerste set met 3-0. Hylton zat niet in het goede ritme en nadat Walsh ook de vierde leg op rij won werd er al even aan een whitewash gedacht.

De wedstrijd draaide echter om naar de kant van Hylton die in de derde leg het missen van dubbels afstrafte en voor het eerst in de partij voorkwam. Walsh kon nog gelijk komen maar de vijfde leg in set twee werd door Hylton gewonnen.

Mark Walsh begon aan zichzelf te twijfelen en kwam niet meer in zijn spel en kreeg een koekje van eigen deeg in de laatste set die hij met 3-0 verloor. Mark Hylton door naar de tweede ronde.

Dave Chisnall – Alan Tabern 1 – 2

Deze avond zit vol verrassingen. Chisnall gaat super van start en wint de eerste set met 3-1. Vanaf de tweede set begint het Chisnall bolwerk te wankelen en ondanks dat Tabern twee keer van een achterstand terug moet komen in de tweede set wint the Saint deze toch met 3-2.

Het eind van de derde set is en thriller nadat de heren op 2-2 zijn gekomen missen ze aan het eind van de vijfde leg heel veel dubbels voor de match. Dave in het voordeel omdat hij als eerste op de dubbel kwam mist 13 darts voor de match die uiteindelijk naar Tabern gaat.

Mark Webster – Andy Hamilton 2 – 1

De match begon zo goed voor the Hammer, Andy Hamilton. Hij kaapte de set weg voor de neus van Mark Webster in de vijfde leg. En Hamilton kan een match overwinning goed gebruiken want na uitschakeling in de eerste ronde hier kan betekenen geen Blackpool en dan ook geen World Championship.

Hamilton kwam dichtbij in de tweede set die uiteindelijk toch door Webster met 3-2 gewonnen werd. Een mokerslag voor Hamilton die in de derde set niet meer in zijn ritme kwam omdat hij de bui al voelde hangen. Webster speelde hierdoor verzekerder en won de derde set met 3-0

Gary Anderson – Richie Burnett  1 – 2

Sensationele wedstrijd waarin Gary Anderson tweemaal dichtbij een 9 darter dubbel in dubbel uit is geweest. Anderson wint met het grootste gemak de eerste set van Richie Burnett met 3-0 dan echter komt de ‘oude rot’  in het vak langzaam op stoom, pakt met een 14 darter de eerste leg in set 2 en houdt die ene leg voorsprong tot aan het eind van deze set (3-2 voor Burnett)

In de derde set gaat het dak eraf . Anderson vindt zijn favoriete dubbel top niet meer zo makkelijk en Burnett loopt uit naar 2-1. Met nog 20 op de teller voor Burnett moet deze even wachten op Anderson die voor 161 gaat maar de bull mist voor 2-2. De spanning is dan hoog ook bij Burnett die pas met zijn derde dart de dubbel 10 vind en Anderson uitschakelt.

Phil Taylor –  Peter Wright 2 – 1

Als je dan kansen krijgt dan moet je die wel benutten. Peter Wright zal zich nog wel een paar keer door zijn fraaie kapsel strijken als hij terug kijkt naar zijn wedstrijd tegen Phil Taylor. Met 3-1 won hij de eerste set van Taylor die in de tweede set terug sloeg en met dezelfde cijfers de tweede pakte.

In de derde opnieuw kansen voor Wright maar als je dan met je pijl in de aanslag voor jouw dubbel the Power een 164 ziet uitgooien voor de partij dan weet je dat ook jij door de meester op je nummer bent gezet.

Simon Whitlock – Terry Jenkins  2 – 1

Even kreeg je het idee dat dit de meest saaie partij van de avond zou worden. In de eerste set had Terry Jenkins het bord nog niet goed gevonden en won Whitlock met 3-1 de eerste set. Maar we hadden ons vergist omdat in de tweede set Jenkins partij begon te geven en iedere keer weer op gelijke hoogte wist te komen.

Met 3 matchdarts in de hand staat Simon dan in de vijfde leg klaar voor de partij, maar geen van de 3 treft doel en komt Jenkinsterug naar 1-1. Helaas een opleving van korte duur omdat Whitlock in de laatste set niet zo vaak meer mist en met 3-0 de set pakt voor een 2-1 overwinning.

Ronnie Baxter – Paul Nicholson

The Rocket, Ronnie Baxter, straalde niet veel hoop uit in de eerste set  tegen Paul Nicholson. Geheel tegen de gewoontes van Baxter in bewoog hij veel heen en weer langs the oche om een goede baan naar het bord te vinden. Maar alles tevergeefs en moest hij zonder een punt te hebben gescoord de eerste set af staan aan Nicholson.

In de tweede set begon Baxter sterker. Wordt dit een dejà vue? Gaat deze partij ook over de volle lengte? Het zag er wel naar uit want Baxter nam iedere keer een voorsprong en moest Nicholson maar gelijk zien te maken. In de vierde leg was Baxter in de buurt van een set winst, doch Nicholson wist gelijk te maken en door te stomen in de vijfde voor een 2-0 overwinning.