PDC

World Grand Prix Barney sloopt Lewis, van de Pas wint ook.

Steve West zorgde gisterenavond, 3 oktober,  tijdens de tweede dag van het Unibet World Grand Priz toernooi voor de nodige opschudding door de als vierde geplaatste Phil Taylor uit het toernooi te gooien. Taylor speelde nerveus en West kon daar van profiteren. De match er na kreeg je ook de indruk dat er wat sensationeels te wachten stond na de snelle 1-0 set overwinning van Steve Beaton die tegen de als eerste geplaatste Michael van Gerwen speelde.

Maar Michael schakelde na de break een tandje hoger en na 2 snelle sets moet Beaton buigen voor Mighty Mike. Er was trouwens ook al roering bij de eerste match tussen Dave Chisnall en Robbie Green. Na twee legs werd deze match door een stroomstoring bij 40 minuten onderbroken en daarna kwam Green die bij de onderbreking 2-0 voorsprong niet meer in zijn spel en verloor de match.

Verder stapten die avond ook Mensur Suljovic, Michael Smith en Peter Wright ui. Spelers waarvan juist werd verwacht terug te zien bij de laatste 16. Deze wedstrijden worden vanaf vanavond gespeeld opgesplitst in twee sessies van 4 wedstrijden. Vanavond 4 en morgen woensdag 5 oktober 4.

Twee Nederlanders komen vandaag in actie. Benito van de Pas opent vanavond tegen Terry Jenkins en Raymond van Barneveld tegen Adrian Lewis sluiten de avond af.

De volgorde voor vanavond:

Terry Jenkins – Benito van de Pas  1-3
Set 1: Jenkins wint de eerste leg met een finish van 161 en pakt de leg met een 12 darter, ook leg leg 2 gaat naar de Bullet via een 14 darter. De 3e leg in deze set gaat naar onze landgenoot van de Pas via dubbel 8. Maar de bullet weet vervolgend de 4e leg te pakken via tops en pakt zo ook de set.
Set 2: Benito opent de 2e set goed hij weet via dubbel 10 de eerste leg te pakken. Maar Jenkins pakt vervolgens via dubbel 10 de 2e leg. In de 3e leg is het Benito die als eerste een finish laat staan van 20 en pakt hem ook meteen via dubbel 10 en neemt een 2-1 voorsprong in deze 2e set. Ook de 4e leg gaat naar de Nederlander en pakt via tops en een 13 darter de set en komt op een 1-1.
Set 3: Benito breekt Terry meteen in de 1e leg met een 101 finish. Jenkins breekt meteen terug via een 90 finish die via dubbele bull uitgaat. Ook leg 3 gaat naar Jenkins via tops. Beide heren geven elkaar weinig ruimte want Benito pakt via dubbel 4 de 4e leg. Ook de 5e leg gaat naar van de Pas en zo komt onze landgenoot op een 2-1 voorsprong in sets.
Set 4: Jenkins komt vrij eenvoudig op een 2-0 voorsprong in deze set. Benito pakt vervolgens de volgende 3 legs en wint de wedstrijd met 3-1 in sets.

Stephen Bunting – Kim Huybrechts  0-3
Set 1: Kim Huybrechts pakt zeer overtuigend de eerste set, Bunting heeft alleen maar het nakijken van wat de Belg allemaal doet het word gewoon 3-0 in legs.
Set 2: The Hurricane doet zijn naam eer aan want het stormt echt met de Belg in Dublin want ook deze set gaat vrij simpel met 3-1 naar Huybrechts.
Set 3: Tja en ook set 3 gaat in 3-1 in legs naar de Belg, Kim Huybrechts sloopt de sympathieke Bunting voledig.

Gary Anderson – Kyle Anderson  3-1
Set 1: De 3e wedstrijd van deze avond is die dus tussen de 2 Andersons, het is Gary die de eerste set wint met 3-1 in legs en meteen duidelijk lijkt te maken aan Kyle dat er voor hem weinig te halen valt.
Set 2:  Ook de 2e set gaat vrij eenvoudig naar Gary Anderson wederom pakt hij de set met 3-1 in legs.
Set 3: In set 3 is het Gary Anderson die bij 2-1 in legs 7 match darts weet te missen. Kyle Anderson maakt daar gretig gebruik van want hij pakt de 4e leg in de set en daarna ook nog eens tot ergernis van Gary Anderson de 5e leg en zo dus de 3e set.
Set4: Maar in deze 4e set is het Gary Anderson die er geen twijfel over laat bestaan, want hij weet deze 4e set eenvoudig met 3-0 in legs te winnen.

Adrian Lewis – Raymond van Barneveld  0-3
Set 1: Lewis wint de openings-leg van deze set en laat Barneveld staan met een grote achterstand. Raymond hersteld zich goed want hij pakt vervolgens de volgende 2 legs. Leg 4 gaat vervolgens weer naar Lewis waardoor we een beslissende leg krijgen in de 1e set In deze beslissende leg missen beide heren 5 set darts maar het is vervolgens van Barneveld die via dubbel 4 de eerste set tot zich neemt.
Set 2: Barney wint meteen de eerste leg van de 2e set en dat terwijl Lewis geen dubbel gegooid krijgt en dus eindigt op 501. Raymond pakt vervolgens ook leg 2 en 3 en zo is de 2e set ook voor Barney en lijkt er geen vuiltje in de lucht te hangen.
Set 3: Ookin de 3e set gaat Raymond vrolijk verder want de eerste 2 legs in deze set gaan beide naar de Nederlander en pakt zo 6 legs oprij. Adrian weet dan eindelijk weer eens een leg te winnen via tops pakt hij de 3e leg. Maar het is Barney die uiteindelijk via tops de 4e leg wint en zo de nummer 3 van de wereld Adrian Lewis naar huis stuurt.