PDC

World Championship: Jonny Clayton verrast Gerwyn Price, Peter Wright door naar 2e ronde

Vandaag stond alweer de 2e dag van de William Hill World Championship op het programma. Vandaag was ook de dag dat we de eerste Nederlander mochten bewonderen op het grote podium. Jerry Hendriks maakte zijn opwachting in de vooronde tegen Warren Parry en moest dus zien af te rekenen met deze Nieuw-Zeelander, als hem dit wist te lukken dan zou hij later op de avond moeten aantreden in de 1e ronde tegen de als nummer 3 geplaatste Peter Wright.

Voorronde wedstrijd Jerry hendriks (86.63) – Warren Parry (85.42) 2-0
Jerry wist de eerste set te winnen met 3-2. bij een stand van 2-2 in legs was het Jerry die op 218 stond en een score noteerde van 180 waardoor hij zich op dubbel 19 zet, deze dubbel 19 is met de eerste pijl meteen een prooi en zo kwam de jonge Nederlander op voorsprong. Maar dat is nog niet genoeg want ook de 2e set gaat naar Hendriks na een 0-2 achterstand in legs weet Jerry vervolgens 3 legs op rij te pakken en zo ook de 2e set en meteen de wedstrijd, en dat betekend dus dat hij later op de avond uitkwam tegen Peter Wright.

Peter Wright (101.06) – Jerry Hendriks (86.55)  3-0
Jerry Hendriks genoot met volle tuigen van zijn walk on richting het podium, maar moest daarna toezien hoe Peter Wright de eerste set simpel met 3-0 op zijn naam schreef. Jerry gaf niet op want in de 2e set kreeg hij zelf 4 pijlen om de 2e set te pakken maar wist de kansen niet te verzilveren, Wright wist dit wel want met een 141 finish pakte wright uiteindelijk de 5e leg en daarmaa ook de 2e set. In de 3e set was het offensief van Hendriks toch echt gebroken want Wright wist ook de 3e set te pakken door met 3-0 in legs te winnen. Zo zien we Wright terug in de 2e ronde en zal Jamie Lewis zijn volgende tegenstander zijn.

Jonny Clayton (89.88) – Gerwyn Price (86.89) 3-1
Jonny Clayton heeft toch wel voor een verassing weten te zorgen in de 1e ronde tegen Gerwyn Price. de man uit Wales wist Price 19e geplaatst te verslaan met 3-1 in sets en zorgt daarmee dat de eerste geplaatste speler werd uitgeschakeld meteen in de 1e ronde.

Steve Beaton (88.55) – Devon Petersen (79.29) 3-1
De oude meester en oud wereld kampioen Steve Beaton  wist zich ook te plaatsen voor de 2e ronde. Velen hadden hem misschien al afgeschreven maar Beaton liet zien dat hij echt nog wel een potje kan darten, dit liet hij ook Devon Petersen duidelijk merken want met 3-1 in sets zette hij de Zuid  Afrikaan op zij.  The Bronzed Adonis zien we dus over een kleine week terug.