WDF/BDO

Winmau Six Nations Cup Darts Dag 2

engteam_natiosncup_01In vakantiepark de Krim op het eiland Texel is gisterendag 2 afgewerkt van de Winmau Six Nations Cup Darts 2013. Nadat vrijdag de dames al hun groepswedstrijden hadden gespeeld, was het vandaag de beurt aan de heren. Bekende namen zoals Tony O’Shea, Ross Montgomery, Martin Phillips en Jan Dekker betraden allemaal het podium. Het Nederlandse team zat in een groep met Wales en Schotland en de Engelse mannen moesten aantreden tegen zowel Noord Ierland als de Republiek Ierland. Engeland won beide wedstrijden redelijk eenvoudig en plaatst zich daarmee voor de halve finales. De Noord Ieren wisten ten koste van de Republiek Ierland zich als tweede te plaatsen voor de halve finales.

Nederland mocht in de eerste wedstrijd aantreden tegen Wales. Bondscoach van Onselen koos voor het vijftalt Wesley Harms, Benito van de Pas, Dennis te Kloese, Rick Hofstra en Remco van Eijden. Jan Dekker hield hij achter de hand voor de volgende wedstrijden. De Nederlanders schoten uit de startblokken. Uiterst scherp liepen ze naar een 7-0 voorsprong. Aan debutant Dennis te Kloese was niet te zien dat hij voor zijn eerst voor zijn land speelde. Ook herintreder Remco van Eijden deed het prima.

Rick Hofstra was een stabiele factor en ook Wesley Harms en Benito van de Pas haalden hun punten binnen. Wales wist zichzelf pas na de achtste leg op het scorebord te plaatsen en vervolgens liepen de Nederlandse mannen weer uit naar 12-1. Zelfs ervaren Lakeside spelers als Martin Phillips en Wayne Warren konden het tij niet keren. Uiteindelijk liep Nederland naar een overtuigende 21-4 winst. De mannen uit Wales wisten vervolgens wel Schotland te verslaan in een spannende strijd met 13-12 na een beslissende 25e leg. De laatste dartspartij ging tussen Schotland en de Nederlanders en deze wedstrijd zou gaan bepalen wie er eerste werd in groep 2.

Het werd een ware strijd waarin Nederland veelvoudig achter Schotland aanliep. Toen Nederland de punten hard nodig hard was het Jan Dekker die twee belangrijke legs wist te winnen en van Eijden volgde zijn goede voorbeeld met een belangrijke finish van 92. Het geloof kwam volledig terug en de Nederlandse mannen versloegen de Schotten uiteindelijk met 11-14. Hierdoor is Nederland eerste in de groep geworden en speelt het morgen in de halve finales tegen Noord-Ierland. Morgen zullen de finales gespeeld worden en u bent van harte welkom om de topdarters te aanschouwen. Natuurlijk is het gehele evenement ook te zien via een live-stream. Voor meer informatie over deelnemende landen of het programma bekijk www.ndbdarts.nl.

Foto bij dit verhaal (C) Evert Zomer, www.evertzomer.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: © Prodarts Europe - the Netherlands