WDF/BDO

Nederlandse heren winnen de Winmau Six Nations Cup

De Nederlandse heren schrijven geschiedenis door voor het eerst in de historie de Winmau 6-Nationscup te winnen. Dat dit uitgerekend op eigen grondgebied gebeurd maakt de overwinning des te mooier. In een bloestollend spannende finale klopte het Nederlandse Six Nations team  het sterke Engelse team met 13-10. Het zestal Jan Dekker, Wesley Harms, Rick Hofstra, Dennis te Kloese, Remco van Eijden en Benito van de Pas klopten op zaterdag in de groepsfase al Wales en Schotland en won vandaag eenvoudig de halve finale van Noord-Ierland. Met twee debutanten in het team toonde het team van bondscoach Dennis van Onselen ongekende veerkracht door zowel tegen Schotland (3-9) als in de finale tegen  Engeland van een achterstand terug te komen.

Na de World Cup en de Europacup haalt Nederland nu ook de Winmau Six Nations Cup Darts 2013 binnen. Eerder op de dag wisten de dames de prestatie van de heren net niet te evenaren. In de halve finale werd na een bloedstollend spannende wedstrijd Engeland verslagen, maar in de finale was Wales toch net te sterk. Na een 0-4 achterstand kwamen Aileen de Graaf, Sharon Prins, Karin Krappen en reserve speelster Floortje van Zanten nog sterk terug (3-4), maar het mocht niet baten. Voor  Wales was dit de tweede Winmau Six-Nationscup titel.

Al met al was het een geweldig toernooi in vakantie park de Krim op Texel. Het gehele toernooi was live te volgen op internet en ruim 40.000 mensen hebben dat gedaan. De Winmau Six Nations Cup Darts en de live-stream werden mede mogelijk gemaakt door naamsponsor Winmau, vakantiepark de Krim en Electrocig.

Foto bij dit verhaal (C) Evert Zomer, www.evertzomer.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: © Prodarts Europe - the Netherlands