WDF/BDO

Winmau seeding nader verklaart

Sinds enkele jaren is het format van de Winmau World Masters gewijzigd. Niet alle heren spelers moeten vanaf de eerste wedstrijd meedoen in een afvalrace naar de finale. Nee, 8 spelers, de beste 8 van de BDO ranking worden geseed en komen pas in de ronde van de laatste 16 spelers om de hoek kijken.

Deze 8 geseede spelers worden dan gekoppeld aan de 8 overbleven spelers van het knock out toernooi en spelen dan verder tot aan de finale. Na het Swedish Open heeft de BDO de lijst met geseede spelers bekend gemaakt en voor sommigen komen er misschien wat vragen bij het zien van de gepubliceerde lijst. Immers de nummer 1 op de ranking, zoals te zien op de BDO website, Dean Winstanley staat nu opeens op de tweede plaats. En ook Tony O’Shea die op een zesde plaats van de BDO ranking staat komen we in de lijst van geseede Winmau spelers niet tegen.

Het antwoord is simpel. De BDO hanteert namelijk de regel dat indien het behaalde aantal punten van een speler is ontstaan door het spelen van meer dan 10 BDO ranked toernooien dan tellen alleen de resultaten van de toernooien waar de spelers het hoogste punten aantal heeft vergaard.

En door deze regel heeft Martin Adams na herberekening 2 punten meer dan Dean Winstanley en valt Silverback O’Shea terug naar de 10de plaats. Het is allemaal terug te vinden op de BDO website onder de knop rules. En als je dan sectio J aanklikt lees je lles terug hetgeen met de BDO ranking te maken heeft. Op dezelfde website onder de knop tables zie je ook de Winmau seeding tabel terug en misschien wordt het zo allemaal wat duidelijker.

In het herenveld helaas geen seeding voor een Nederlandse speler. In het damesveld ( dat de seeding alleen terug ziet in de loting van de sheets ) is door het afzeggen van Francis Hoenselaar Karin Krappen doorgeschoven naar plaats 8.

De seeding voor de Winmau ziet er nu alsvolgt uit:

Heren:

pos Naam speler Land
1 Martin Adams Eng
2 Dean Winstanley Eng
3 Robbie Green Eng
4 Scott Waites Eng
5 Gary Robson Eng
6 Ross Montgomery Schot
7 Tony West Eng
8 John Walton Eng

Dames:

 

pos Naam speelster Land
1 Deta Hedman Eng
2 Julie Gore Wales
3 Trina Gulliver Eng
4 Irina Armstrong Rus
5 Karen Lawman Eng
6 Anastasia Dobromyslova Rus
7 Lorraine Farlam Eng
8 Karin Krappen Ned

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: © Prodarts Europe - the Netherlands