PDC

Dartsles van ‘de meester’

Letterlijk en figuurlijk gaf de onbetwist beste speler van de wereld, Phil Taylor, gisteren dartsles in de Prinsenhof te Lunteren. Daar werd gisterenavond de 12de editie gehouden van het Open Lunteren. Door het enthousiasme onder de darters hieraan deel te kunnen nemen heeft de organisatie een rem op het aantal deelnemers moeten zetten maar even goed stonden er nog 160 deelnemers aan de start.

Gestart werd met poules van 5 mensen waarvan de beste 2 doorgingen naar de finale poule de overige 3 uit de poule werden opgedeeld in een B finale toernooi dat uiteindelijk werd gewonnen door Stephan Gerritsen die in de finale voor de tweede keer die dag Ronald Brandsen wist te kloppen.

Om het toernooi enig cachet te geven worden er door de organisatie altijd enkele toppers uitgenodigd en daar komen altijd heel veel belangstellenden op af. Phil Taylor is al enige keren de affiche geweest van het Open Lunteren, en ook bij deze editie was the Power aanwezig. Bijna op voorhand is de winnaar dan al bekend, maar niet altijd want in 2009 won, ondanks de aanwezigheid van Taylor, Vincent van der Voort het toernooi.

De organisatie kan trots terug kijken op hun evenement want buiten de genodigde spelers was er een keur aan nationale en internationale toppers naar Lunteren gekomen. De gehele Nederlandse selectie heren was aanwezig, Tony en Steve West, Alan Norris en Irina Armstrong om er zo maar eens een paar te noemen.

En dat allemaal om dartsles te krijgen van de meester himself. Letterlijk, zoals Gesina van Veenendaal aan den lijve ondervond. Na de poule wedstrijd zette Phil de dame terug aan the oche en nam de tijd haar uitvoerig instructies te geven over hoe aan the oche te staanen hoe over je dart heen te kijken.

En figuurlijk in de wedstrijd. In de poule gadf Phil geen leg af en in de finale ronde wist Jake Jones bij de laatste 16 1 leg af te snoepen en later in de halve finale won Ron Meulenkamp er twee. Michael van Gerwen won in de finale slechts 1.

Hieronder de uitslagen vanaf de laatste 16 ( met dank aan Dartfreakz )

   Laatste 16        
Pos  Player   Player    score  
1 Phil Taylor Jake Jones 4 1
2 Mark Lieftink Ahmad Ahmaddy 4 3
3 Jelle Klaasen Irina Armstrong 4 1
4 Ron Meulenkamp Joey ten Berge 4 1
5 Jurrian van Os Michael van Gerwen 1 4
6 Toon Greebe Jan Dekker 3 4
7 Rico Dera Tony West 0 4
8 Salmon Renyaan Frans Harmsen 4 2
           
   Laatste 8        
Pos  Player   Player    score  
1 Phil Taylor Mark Lieftink 4 0
2 Jelle Klaasen Ron Meulenkamp 3 4
3 Michael van Gerwen Jan Dekker 4 2
4 Tony West Salmon Renyaan 4 1
           
   Halve finale        
Pos  Player   Player    score  
1 Phil Taylor Ron Meulenkamp 5 2
2 Michael van Gerwen Tony West 5 1
         
   Finale        
Pos  Player   Player    score  
1 Phil Taylor Michael van Gerwen 6 1

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: © Prodarts Europe - the Netherlands