WDF/BDO

Wesley Harms houdt Nederlandse eer hoog

wesley_worldcup2013_01Met het behalen van de World Cup 2013 singles titel heeft de  29-jarige Wesley Harms de eer gered van het Nederlandse team dat de afgelopen dagen in St. John Canada deelnam aan de WDF World Cup. Sinds lange tijd deed de Nederlandse afvaardiging niet mee voor de grote prijzen. Slechts een zesde plaats in het eindklassement  voor de heren, een 11de plaats voor de dames en vijfde plaats bij het jeugdtoernooi was het eindresultaat voor dit WK. Quin Wester greep net naast de wereldtitel jongens singles. Quin werd in de finale keihard onderuit gehaald door de Australische jeugdspeler Jamie Rundle

Wesley speelde in de finale tegen de in sterke vorm verkerende Engelsman Stephen Bunting. Wesley begon goed  en wist al  snel de leiding te nemen. Stephen Bunting  raakte echter niet uit evenwicht en vocht zich knap terug naar een gelijke stand van 6-6. De 13de en laatste ‘leg’ moest beslissing brengen, de Nederlander begon stukken sterker dan zijn tegenstander en zonder problemen werd de wereldtitel binnengesleept.

Bij zowel de dames als heren is Engeland kampioen geworden, bij de jeugd is dit Australië geworden. Het Nederlandse heren team werd vertegenwoordigd door Remco van Eijden, Rick Hofstra, Wesley Harms en Benito van de Pas en het dames team bestond uit het duo Floortje van Zanten en Sharon Prins. Sharon Jansen en Quin Wester vertegenwoordigden Nederland bij de jeugd.

Voor alle resultaten van deze World Cup klik hier

Foto (C) Nederlandse Darts Bond (NDB)

error: © Prodarts Europe - the Netherlands