PDC

van Gerwen is er in Glasgow weer bij – UPDATE Anderson sterk voor eigen publiek

Michael van Gerwen komt vanavond,tijdens de Betway Premier League in de SSE Hydro in Glasgow, weer in actie na vorige week afwezig te zijn geweest vanwege een rugblessure. Voor de Schotten  Gary Anderson en Peter Wright wordt het in Glasgow een optreden voor thuis publiek. Regerend Premier League kampioen Van Gerwen miste de vijfde avond van het seizoen door een rugblessure, maar na een uitgebreide behandeling in Nederland, is hij er vanavond weer bij om tegen Kim Huybrechts zijn ongeslagen status in deze Premier League te verdedigen.

“Het was echt een teleurstelling voor Michael om er vorige week niet bij te zijn en hij kan dan ook niet om het podium op te gaan. Michael komt in de derde partij van de avond in actie, de avond wordt geopend door Adrian Lewis tegen zijn leermeester Phil Taylor gevolgd door James Wade tegen de kersverse UK Open kampioen Peter Wright die na dit voor hem speciale weekend zich nu opnieuw moet zien te focussen op deze Premier League match tegen Wade.

De vierde match is een Nederlands onderonsje tussen Jelle Klaasen en Raymond van Barneveld. Klaasen heeft de smaak van winnen te pakken en zoals gewoonlijk smaakt dat naar meer. Maar krijgt hij een kans tegen Raymond die na zijn teleurstelling tijdens het UK Open en zijn flinke nederlaag een paar dagen ervoor tegen Chisnall vanavond zeker gaat proberen orde op zaken te stellen.

De avond wordt afgesloten door Dave Chisnall en Gary Anderson. Chisnall kwam vorige door de overwinning op Raymond van de laatste plaats af en Anderson met een gelijk spel tegen Taylor staat nu 1 plaats onder Chisnall. Gesteund door het thuispubliek zal de Schot er zeker alles aandoen deze partij op indrukwekkende wijze te winnen.

De indeling voor vanavond plus de uitslagen:

Week  06

 

GLASGOW

 

 

Pos

 Player

Player

  score

1

Adrian Lewis

Phil Taylor

7 4

2

James Wade

Peter Wright

5 7

3

Kim Huybrechts

Michael van Gerwen

5 7

4

Jelle Klaasen

Raymond van Barneveld

5 7

5

Dave Chisnall

Gary Anderson

3 7

 

error: © Prodarts Europe - the Netherlands