PDC

UK Open in Bolton, Raymond naar halve finale en Michael onderuit tegen the Power

raym_hfOp Super Sunday, de dag waarop de alles beslissende partijen van het Speedy Services UK Open worden gespeeld heeft vanmiddag al enkele spectaculaire partijen opgebracht. Het begon gelijk al in de eerste partij tussen Raymond van Barneveld en Ronnie Baxter. Raymond mocht na het bull gooien de partij beginnen en stond al snel met 3-0 voor. Baxter vecht zich terug en komt door problemen op de dubbels voor Raymond zelfs 3-4 voor. Het verschil wordt zelfs 3 legs in het voordeel van Baxter na 11 legs ( 4-7)  voordat Raymond stukje bij beetje terugkomt in de partij. Van 6-7 en 6-8 komt Barney in de 16de leg weer op gelijke hoogte met Baxter, 8-8 en met een 180 en 177 plus een tops finish is de er de voorsprong voor Raymond in leg 17.

Maar van korte duur omdat na een gemiste match dart Baxter weer gelijk maakt. Met Baxter klaar voor een 70 finish in de allerlaatste leg die mis gaat op dubbel 16 kruipt Raymond door het oog van de naald door 16 uit te gooien en alsnog de partij wint.

Ook de volgende partij tussen Andy Hamilton en James Wade was een nagelbijter. Hamilton begon niet goed aan de partij en kwam 1-3 achter. In de zesde leg wist hij langszij te komen en vanaf leg 7 kwam Hamilton op voorsprong op een moment zelfs twee legs verschil. Vanaf leg 10, de leg waarin Wade weer op gelijke hoogte komt (5-5) gaat de winst om en om maar als dan James Wade in de 18de leg twee darts voor tops laat liggen vindt Hamilton met zijn derde en laatste dart dubbel 10 voor de partij.

Phil Taylor tegen Michael van Gerwen was voor de middag natuurlijk het hoofdmenu. Kan Taylor nog op tegen het succesvolle jonge Nederlandse talent? Het antwoord werd ja. Slechts 1 leg, de eerste van de partij begonnen door Michael heeft hij voorgestaan, daarna nam Taylor de regie van de wedstrijd in handen. Niet de dubbels vinden werd de ondergang van Michael die aan het eind van de partij een dubbelpercentage van 37% had tegen Taylor 48%. Taylor stond op scherp en noteerde tijdens de partij zelfs meer dan 110 gemiddeld per pijl teen Michael net boven de 103.

Michael heeft geknokt voor wat hij waard was komt in de slotfase van 9-6 achter met een breek terug naar 9-7. Dit had dan met de darts in leg 17 9-8 moeten zijn maar dan gaan er weer 3 darts niet in de dubbel en gooit Taylor de partij uit.

In de laatste halve finale partij wint de Schot Peter Wright verrassend met 10-6 van Adrian Lewis. Weer zat het Lewis niet mee en na 9 legs keek Jackpot al tegen een 8-1 achterstand aan.  Op knappe wijze wint Lewis van vijf legs op rij met in sommige legs gemiste kansen voor de partij door Wright . Helaas voor Lewis vindt Wright in leg 16 dan tops voor de partij na een gemiste kans op dit zelfde ‘bed’ door Adrian voor een 114 finish.

De uitslagen en de indeling voor de halve finale:

 Laatste 8        
Pos  Player   Player score  
1 Raymond van Barneveld Ronnie Baxter 10 8
2 Andy Hamilton James Wade 10 8
3 Phil Taylor Michael van Gerwen 10 7
4 Peter Wright Adrian Lewis 10 6
 Halve finale        
Pos  Player   Player score  
1 Raymond van Barneveld Andy Hamilton
2 Phil Taylor Peter Wright
   Finale        
Pos  Player   Player score  
1

 

 

 

error: © Prodarts Europe - the Netherlands