OVERIG NIEUWS

Tweemaal op rij succes voor Wouter Vaes

oranjeberichtIn de finale van de zevende kwalificatieavond voor Oranjebar Super Ranking nummer 10 zagen we dezelfde gezichten als de weer ervoor. En ook nu bewees Wouter Vaes de sterkste te zijn van het deelnemersveld. Kanttekening dit keer een nipte overwinning, het werd  5-4 in plaats van 5-0 tijdens de afgelopen editie. Het deelnemersveld bestond deze avond uit 16 mannen en vrouwen en daardoor konden de spelers via de loting mooi verdeeld konden worden over vier groepen waaruit de acht kwartfinalisten kwamen. In deze zevende speelronde waren het  Gino Vos, Davy van der Zande, Fred Burger, Ardy Slegers, Hermie van Orsouw, Johny Vos, Wouter Vaes en Sjef Weber die zich voor de kwartfinale te plaatsen.

De absolute topwedstrijd tijdens deze fase van het toernooi was die tussen Gino Vos en Wouter Vaes die met een 136 finish in de beslissende leg de zege naar zich toe trok en zich hierdoor plaatste voor de halve finale.

De overige halve finalisten werden Fred Burger, Hermie van Orsouw en Ardy Slegers. De loting maakte dat Wouter het op moest nemen tegen Ardy en Hermie de tegenstander van Fred zou zijn in de strijd om een finaleplaats. Wouter wist in zijn wedstrijd vrij eenvoudig af te rekenen met Ardy die met 1-4 onderuit ging. Fred en Hermie maakten het een stuk spannender. Fred wist in de wedstrijd nog wel een 160 finish te noteren, die direct als hoogste finish van de avond de boeken inging, maar kwam uiteindelijk net te kort tegen Hermie die goed op dreef was en met 4-3 de winst naar zich toetrok.

De finale was een exacte kopie van die van de vorige speelavond waarin Wouter onaantastbaar was voor Hermie die dus uit was op revanche. Beide mannen waren vanavond goed op dreef en waren na de finale ieder goed voor 8 maximale scores en dus verantwoordelijk voor meer dan de helft van de in totaal 26 180-scores die werden gegooid. De twee jongemannen uit Oss en Ospel gaven elkaar in de finale niets toe en er moest gestreden worden voor elk punt. Hierdoor moesten dus alle legs worden gespeeld en het was uiteindelijk Wouter Vaes die aan het langste eind trok waarmee hij zijn tweede dagzege op rij boekte.

Uitslag van speeldag 7:

1. Wouter Vaes

2. Hermie van Orsouw

3. Fred Burger en Ardy Slegers.

De volgende kwalificatieavond van de Oranjebar Super Ranking 10 wordt gespeeld op dinsdag 18 maart 2014. Inschrijving a € 6,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 19:30 uur. Aanvang van het toernooi is 20:00 uur.

error: © Prodarts Europe - the Netherlands