PDC

Premier League week 6 Nottingham – update 05: Taylor verdubbeld punten

whitlock_prem_01Met een “kop en staart botsing”  wordt vanavond in Nottingham de zesde speelweek van de PDC Premier League gestart. Koploper Peter Wright speelt in de openingspartij van de avond tegen de lantaarndrager van deze competitie, Simon Whitlock. Whitlock die vorige week in Exeter zijn eerste gewonnen match van dit Premier League seizoen liet aantekenen werd kort daarna tijdens het UK Open al gelijk in de eerste de beste partij geklopt en dan is de vraag was die overwinning op Thornton een uitschieter of niet?  De nummer twee van onderaan, Phil Taylor werd tijdens het UK Open ook al geklopt in de eerste ronde en vanavond in Nottingham wacht hem Dave Chisnall.

Chisnall maakte het vorige week Barney knap lastig en gezien zijn vorm ziet het er voor Taylor niet rooskleurig uit.  En hoe doen de Nederlanders het vanavond? Blijft de stand zo als hij is of kan één van de twee de koppositie van Wright overnemen. Michael van Gerwen die als eerste vanavond in actie komt moet dan goede resultaten halen tegen Wes Newton en Raymond die de partij erna speelt moet dan Robert Thornton van het lijf zien te houden.

De tweede partij van de avond kon wel eens een thriller worden. De man in vorm en regerend UK Open kampioen, Adrian Lewis speelt dan tegen Gary Anderson, de nummer vier van de Premier League met drie gewonnen wedstrijden en twee gelijk gespeeld. Wie gaat die partij winnen? Wordt het de eerste nederlaag voor Anderson of wordt het een derde gelijk geëindigde wedstrijd?

Stand na 5 speelweken

Stand Premier  League na 5 speelweken
Speler   gesp. winst gelijk verlies saldo Pnt
Peter Wrigth 5 3 2 0 13 8
Michael v Gerwen 5 3 1 1 10 7
Raymond v Barneveld 5 3 1 1 8 7
Gary Anderson 5 3 0 2 -1 6
Wes Newton 4 2 1 1 3 5
Adrian Lewis 5 2 1 2 -1 5
Dave Chisnall 5 1 2 2 -1 4
Robert Thornton 6 1 2 3 -3 4
Phil Taylor 5 1 0 4 -12 2
Simon Whitlock 5 1 0 3 -16 2

 

Schema voor donderdag 13 maart

Week 6   NOTTINGHAM    
Pos  Player   Player    score
1 Simon Whitlock Peter Wright  3  7
2 Adrian Lewis Gary Anderson  7  5
3 Michael van Gerwen Wes Newton 7  1
4 Raymond van Barneveld Robert Thornton  6  6
5 Phil Taylor Dave Chisnall

Update 01: Simon Whitlock – Peter Wright  3 – 7

Peter Wright houdt zijn ongeslagen status in deze editie van de Premier League na een 7-3 overwinning op Simon Whitlock. Voor Simon verandert er ook niets aan de huidige stand want hij is en blijft voorlopig staan op de laatste plaats van de ranglijst. Pa na 4 legs kon Simon zijn eerste leg winst op het bord zetten en maakte gelijk ook 2-4 maar daarna hield het weer even op. In leg 9 werd het nog 3-6 maar in de tiende leg werd alle hoop voor Whitlock teniet gedaan door Peter Wright.

Update 02: Adrian Lewis – Gary Anderson 7 – 5

In het begin van de wedstrijd kreeg je de indruk dat Lewis nog steeds de vorm had als bij het UK Open. Na twee legs liep de darter uit Stoke on Trent uit naar 4-1  met een gemiste kans voor een 132 finish op de bull door Anderson in de vijfde leg. Maar toch kon Anderson grip op de match krijgen en zelfs de leiding in de match over te nemen. Hij kwam 5-4 voor om daarna weer veel te missen om het af te maken en zo twee legs later weer op achterstand te komen. In de twaalfde leg krijgt Anderson nog de nodige pijlen voor een gelijk spel maar vindt de dubbel niet en vindt Lewis met 1 dart tops voor de volle winst.

Update 03: Michael van Gerwen – Wes Newton 7 – 1

Wes Newton die zich vorige week nog afmeldde vanwege een ontsteking aan de amandelen was in Nottingham dermate herstelt dat hij in de derde partij van de avond kon spelen tegen Michael van Gerwen. Helaas voor Newton ging hij na zeven legs ” ziek” het podium af na een harde 7-1 nederlaag tegen Mighty Mike. Newton speelde geheel niet slecht en was de eerste in de partij die een 180 op het bord zette. Maar Michael was net een maatje te groot deze partij en won de eerste vijf legs op rij met na vijf legs een 3 darts gemiddelde van 110.90.

In de zesde leg mist Michael dan dubbel 8 voor 6-0 en pakt Newton zijn kans en de glorie van zijn eerste punt in deze wedstrijd. Het zou zijn enige zijn als was Newton wel dichtbij  5-2 als hij dubbel 10 mist voor een 128 finish. Maar ondanks dat Michael 3 darts op dubbel 19 mist in die leg komt Newton niet uit en wordt het 6-1. Het wordt niet beter voor Newton die de leg erna dubbel 10 mist voor een 59 finish en dan het doek ziet vallen als Michael de laatste dubbel raakt.

Update 04: Raymond van Barneveld – Robert Thornton 6 – 6

De vierde partij van de avond is in een gelijk spel geëindigd. En daar mag Raymond van Barneveld blij mee zijn want Robert Thornton verspeelde een kans op de volle winst door twee darts op tops te missen voor  5 – 7. Raymond had in de beurt ervoor 74 niet uit gekregen en liet 38 staan niet wetende dat hij daar nog op terug mocht komen. Raymond begon de partij en met dit voordeel kwam hij steeds 1 leg voor die gelijk weer werd weggepoetst door Robert. Bij 4-4 draaide de rollen om en kreeg Raymond een break tegen.

In de tiende leg mist Thornton dan tops voor 4 – 6 en kan Raymond gelijk maken ( 5-5 ) Raymond kan leg 11 die hij begint niet in een punt omzetten en zet Thornton opnieuw in een zetel voor de partij (5-6) Leg 12 begint de Schot maar Raymond krijgt de eerste kans met een finish op 74. Maar de trippel 14 wordt een enkele 11 en uiteindelijk laat hij 38 staan met Thornton op 60. Met 1 dart boven de dubbel en de laatste in een enkele 20 gaat die finish niet uit en vindt Raymond met 1 dart dubbel 19 voor een nipt behaald gelijk spel.

Update 05: Phil Taylor – Dave Chisnall  7 – 5

Met zijn 7 – 5 overwinning heeft Phil Taylor zijn punten totaal in de Premier League verdubbeld. Het was geen hoogstaande wedstrijd en Phil Taylor verklaarde zelfs dat hij lange tijd niet meer zo nerveus was geweest tijdens een wedstrijd. We zagen zeker bij lang na de oude Phil, geen hoge scores en moeizame finishes waarvoor hij toch heel veel tijd kreeg van Chisnall die vandaag ook ver onder zijn niveau speelde.  Taylor die de wedstrijd begint scoort met de darts 1-0 hetgeen ook Chisnall doet de leg erna.

Dan een hoogte punt uit de partij de 122 finish van Taylor voor 2-1 die daar door zoveel moed krijgt dat hij een break forceert en 3-1 voor komt. Maar een gemiste kans om 24 uit te gooien is het gevolg van een break terug door Chisnall die nadat Phil dubbel 6 mist voor een 126 finish zelf 72 niet uit krijgt. Tegen de darts in maakt Taylor dan 4-2 maar door veel geknoei op de dubbels komt Dave terug naar 4-4. De volgende twee legs gaan met de darts  (5-5) en in leg 11 mist Chizzy 41 voor een break en 5-6 en komt Taylor opnieuw voor in de match.

Zeker dus van 1 punt maar Chisnall gunt hem meer door in de 12de leg zijn dubbel voor een gelijk spel te missen en Taylor met een 41 finish de volle winst pakt.

Foto (C)  PDC – Lawrence Lustig

error: © Prodarts Europe - the Netherlands