PDC

Tweemaal een negen darter in dubbel in dubbel uit match

wade_9darter_dublin_01Een historische avond gisteren. Tijdens de Partypoker World Grand Prix in het Citywest Hotel te Dublin is gisteren in één en dezelfde partij tweemaal een negen darter gegooid. In en partij met dubbel in dubbel uit, het format dat in Dublin wordt gespeeld is een negen darter zo wie zo al uniek en de Noord Ier Brendan Dolan schreef in 2011 geschiedenis door als eerste in dit toernooi de 9 perfect darts te gooien. Maar de geschiedenis boeken kunnen weer aangevuld worden met de prestaties van James Wade, die in de eerste leg van de tweede set de negen darter gooide en die van Robert Thornton twee sets later. Thornton verloor uiteindelijk de partij na een 2-1 voorsprong in sets met 3-2.

Titelverdediger Phil Taylor startte bijzonder slecht tegen Andrew Gilding en verloor de eerste set met 3-0. Daarna werd het spel van Gilding wisselvallig en Taylor kwam op stoom en zette zijn slippertje met 3 op rij gewonnen sets weer recht. Adrian Lewis die de openingspartij speelde werd uitgeschakeld door Kevin Painter. Daar had niemand meer op gerekend, zeker niet na de 2-0 voorsprong van Lewis. Die sets werden over alle vijf de legs gespeeld een teken dat Painter toch aardig op dreef was. Dit werd de set erna bevestigd door Painter die deze met 3-0 won en daarna in de twee volgende set wel de beslissende leg van Lewis wist af te snoepen en deze met 2-3 won en daarmee ook de partij.

Gary Anderson speelde de slotpartij van de avond tegen Mickey Mansell die de eerste set met 3-1 won van de Schot. Daarna wint Mansell nog wel de eerste leg van de tweede set maar moet dan 9 legs op rij een nederlaag incasseren en bereikt Anderson met een 3-1 eindstand de laatste 8.

Overzicht uitslagen:

 Laatste 16        
Pos  Player   Player    score
1 Michael van Gerwen (1) Dean Winstanley
2 Raymond van Barneveld Mervyn King
3 Richie Burnett Terry Jenkins
4 Peter Wright (4) Stephen Bunting
5 Phil Taylor (2) Andrew Gilding 3 1
6 James Wade (7) Robert Thornton 3 2
7 Gary Anderson (6) Michael Mansell 3 1
8 Adrian Lewis (3) Kevin Painter 2 3
 Laatste 8        
Pos  Player   Player    score
1
2
3 Phil Taylor (2) James Wade (7)
4 Gary Anderson (6) Kevin Painter

 

Vanavond de laatste 4 partijen uit de tweede ronde waarin Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld in actie komen. Michael speelt tegen Dean Winstanley en Raymond treft Mervyn King de man in vorm.

 

error: © Prodarts Europe - the Netherlands