PDC

Tripod houdt zich staande op eerste dag PDC WK

Gisteren, donderdag 15 december is het PDC Ladbrokes World Darts Championship van start gegaan. Met onderbreking van de feestdagen de komende weken heel veel darts vanuit het Alexandra Palace. Op de eerste dag kwam Roland Scholten in actie tegen Jamie Caven en ook de eerste match van de kwalificatiespelers stond op het programma. Maar vooral voor ons Nederlanders hoe Roland Scholten het er die avond af zou brengen. Tripod Scholten heeft na zijn schouder operatie bij lange na de vorm van ’toen’ meer gehaald en ook Caven is voor hem altijd een moeilijke tegenstander geweest.

De match was de kick off van het toernooi. Geen hoogstaande partij waar de gemiddelden beneden de 28 punten per dart bleven. Maar wat zijn gemiddelden? Het resultaat telt en dat viel in het voordeel van Roland Scholten uit. Scholten toonde bij vlagen weer de vorm van vroeger en won in 4 sets van Caven. De eerste set ging met 3-1 naar Scholten maar in de tweede kregen we toch vraagtekens of Roland hij wel zou redden. Jamie won met 3-0 en ook in de volgende set zat Jamie Scholten op de hielen.

Roland pakte in de vijfde leg toch de set en stoomde vervolgens in de vierde door naar een 3-1 overwinning. Misschien zat het verlies in de derde set Jamie nog tussen de oren. Roland was erg blij met de overwinning, ondanks dat zijn schouder blessure nog niet 100% is genezen heeft deze overwinning hem toch moed gegeven.

Twee verrassende matches nog die avond. Richie Burnett klopte in een 5 setter landgenoot Mark Webster. In de vijfde en laatste set, in de tie break profiteerde ’the Prince of Wales’ van het missen van een dubbel door Webster om in de race te blijven.

In de tweede verrassende match is Adrian Lewis door het oog van de naald gekropen. Jackpot Lewis stond twee sets achter op Nigel Heydon die in de derde set dichtbij de overwinning was. Heydon moest in de derde set gewoon zijn legs winnen omdat hij in die set mocht beginnen, maar werd in die vijfde leg gebroken door Lewis die daarmee zijn eerste set punt pakte.

In de volgende set werd het 3-1 voor Lewis die in de volgende set de uitschakeling weer recht in de ogen keek. Pas in de tie break van de laatste set werd na 8 legs het verschil door Lewis gemaakt waarmee hij door ging naar de volgende ronde.

Hieronder de uitslagen van de eerste speelavond:

  Wedstrijden donderdag 15 december    
Pos  Player   Player score  
1 Jamie Caven Roland Scholten 1 3
2 Paul Barham Scott MacKenzie 2 4
3 Mark Webster Richie Burnett 2 3
4 Adrian Lewis Nigel Heydon 3 2
5 Wayne Jones Scott MacKenzie 3 1

 

Foto’s (C) Lawrence Lustig – PDC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: © Prodarts Europe - the Netherlands