JEUGDCORNER

Eerste Zuiderduin Masters jeugdtitel gewonnen door Jimmy Hendriks

Na zijn overwinning in de try-out voor een Zuiderduin Masters Jeugd toernooi in 2010 stond Castricummer, Jerry Hendriks, in de finale van het eerste officiële Zuiderduin Masters jeugdtoernooi.

Tegenstander in de finale was Hagenees Mike Zuydwijk en die steekt al een aantal weken in grootse vorm. Dat werd vertaald in een 3-1 overwinning voor Mike en dat was boven verwachting. Iedereen zou, als je er geld op kon zetten, dat op Jimmy hebben gedaan met een 2-0 overwinning. Jimmy won al diverse grote prijzen dit seizoen zoals de Europe Cup, World Cup en Winmau World Masters, een logische gedachte dus.

In de tweede set herstelde Jimmy snel en trok beetje bij beetje de partij naar zicht toe. Nu pakte hij met 3-1 een punt met 2 17 darter en een 18 darter. De wraak was zoet van Mike die in de volgende derde en laatste set het eerste punt binnenhaalde met een 170 finish.

Voor Jimmy ging het er steeds slechter uit zien zeker nadat Mike in de derde en beslissende set een 2-0  voorsprong nam. Toch is spelen op een podium als de Zuiderduin Masters voor toppers in de dop een zware opgave. Onder deze druk zakte het spel niveau van Mike af en daarvan profiteerde Jimmy die op gelijke hoogte kwam.
De regel voor de jeugd is gelijk aan die van het grote toernooi, bij een gelijke stand in de beslissende set hanteert met een tie break rule. Er moet dus met een verschil van twee legs gewonnen worden.

De spanning werd om te snijden. Niet alleen bij de spelers ook het publiek was erg betrokken bij de beide spelers  die zagen dat Jimmy in de tie break de eerste leg won en Mike daarna leg 6 en 7.

In de achtste komt Jimmy dan weer langszij en hangt de kans op een sudden death in de lucht. Zover laat Jimmy het niet komen mede doordat bij Mike de nervositeit groter en groter wordt.

Jimmy wint nog eens twee legs op rij en wint na de officieuze titel de eerste jeugdtitel van de Zuiderduin Masters.

gemiddelden: Jimmy  27.17  –  Mike   26.55

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: © Prodarts Europe - the Netherlands