OVERIG NIEUWS

Top darts tijdens eerste ronde TOP Player Competition 2014

otpc2014Er  werden naast verrassende uitslagen, tijdens de eerste ronde van de Oranjebar TOP Players Competition 2014, ook  35 maximum scores en een 170 finish van Willem Mandigers genoteerd. Verdeeld over donderdag 22 en 29 mei werd de eerste ronde van de TPC 2014 gespeeld.Om de wedstrijden wat ‘harder’ te maken is jaar dit besloten om niet te spelen in een bo 3 sets/bo 5 legs format maar in een simple best of 7 legs waardoor het wedstrijdtempo aanzienlijk omhoog is gegaan en het aanwezige publiek van meer partijen kon genieten. Omdat het deelnemersveld bij de start van deze editie uit 32 spelers bestaat betekent dat minimaal 18 topwedstrijden per avond waarbij iedere speler minimaal twee wedstrijden per avond speelt. Na 6 speeldagen zullen de 24 sterksten verder spelen in de tweede ronde.

In groep A staat Roel Donkers na 3 wedstrijden bovenaan direct gevolgd door Corne van Mastrigt en Braulio Roncero. Zij wisten al hun wedstrijden te winnen. Voor Dennis Gijsberts, Nico Thissen en Harm Kuipers geldt dat zij de volgende speeldag hun wedstrijden moeten winnen om niet buiten de boot te vallen, zij delen de onderste drie plaatsen na dag 1. In Groep B zijn het Patrick Morelissen en Ron Meulenkamp die de lijst aanvoeren. Speelavond 2 zal in deze groep bepalen wie van de overige spelers in de gevarenzone terecht komt.

Groep C met de enige vrouwelijke deelnemer was verantwoordelijk voor de meeste hoge finishes waaronder de eerste 170 van het toernooi. Willem Mandigers, Wilco Vermeulen en Oswin Streden wisten hier hun meeste wedstrijden te winnen. Voor Anneke Kuijten, Bobby Biemans en Sjef Weber zullen de resultaten op speelavond 2 bepalend zijn of zij kans houden om verder te mogen naar de tweede ronde.

Ook in groep D is het onderscheidt tussen vier vermoedelijke stijgers en vier mogelijke dalers zichtbaar geworden op de eerste speelavond. Arno Louwers, Fred Burger, Michel van de Horst en, verrassend, Jurgen Schats zijn hier goed begonnen. Barry Zander, Stein Donkers, Davy van der Zande en Abdil Loubane zullen alles uit de kast moeten halen op speelavond twee om te voorkomen dat zij in aanmerking komen om af te vallen voor de tweede ronde.

De TOP Player Competition 2014 zal wordt vervolgd op donderdag 5 juni voor de groepen A en C en op donderdag 12 juni voor de groepen B en D.

 

 

error: © Prodarts Europe - the Netherlands