PRODARTS EUROPE

Stephan Gerritsen en Natasja Bonhof winnaars Road to the Winmau

RTWTAP_01Gisteren werd in de Tapperij 2a te Zeddam de finale gespeeld van de Prodarts Europe Road to the Winmau ranking. Het werd een toernooi met een onverwacht resultaat na de gespeelde finale tussen Vincent Kamphuis en Stephan Gerritsen. Er werd gestart met een poule fase in in die ronde heerste Vincent Kamphuis en bereikte ongeslagen de finale. Vincent noteerde in enkele wedstrijden een dartsgemiddelde van rond de 30 per pijl en afgewogen tegen het spel van Stephan Gerritsen kon theoretisch gezien voor Vincent het winnen van de titel eigenlijk niet meer verkeerd gaan.

Maar de finale pakte anders uit. Stephan wilde niet voor de tweede keer achter het net vissen. Vorig jaar wist hij ook de finale te bereiken van dit toernooi maar kreeg in de beslissende leg de kous op de kop van Ronald Brandsen en begon dan ook zeer sterk aan de finale. Hij kwam 2-0 voor maar door sterk spel van Vincent ( wat we het hele toernooi al hadden gezien ) was na 4 legs de stand weer gelijk, 2-2.

Daarna liep het niet meer voor Vincent en moest machteloos toezien hoe er 3 legs op rij door Stephan werden gewonnen waarmee de winst binnen was en het fel begeerde Winmau ticket voor hem was. Natasja Bonhof moet vanwege de opkomst meedraaien in het heren toernooi en speelde daar niet onverdienstelijk. Zij was al zeker van het ticket als beste dame van de ranking en verheugd nam zij dan ook samen met Stephan aan het eind van de dag de prijs in ontvangst

error: © Prodarts Europe - the Netherlands