PDC

BetVictor World Matchplay, overzicht eerste ronde

blackp_vgerwenr1_01Afgelopen zaterdag ging in de Empress Ballroom van de Winter Gardens te Blackpool het PDC BetVictor World Matchplay toernooi van start. In totaal 32 spelers die spelen voor deze titel en de hoofdprijs van £ 100.000,= voor de winnaar. Het totale prijzengeld bedraagt £ 450.000,=. Onder de deelnemers 3 Nederlanders, de als eerste geplaatste Michael van Gerwen, Raymond van Barneveld die als 13de is geplaatst en Vincent van der Voort. Het lot was voor de Nederlandse deelnemers niet gunstig want Raymond en Vincent troffen elkaar in de eerste ronde en Raymond kwam als winnaar van deze partij uit de bus. Michael van Gerwen speelde op de openingsavond zijn eerste partij tegen de altijd onvoorspelbare Steve Beaton.

En Beaton gaf goed partij en rook zijn kans omdat de trefzekerheid van Michael op de dubbels die avond niet echt soepel verliep. Michael had dan ook de handen vol aan Beaton maar won uiteindelijk wel met 10-7. Indruk op de zondagmiddag sessie  maakte Ian White die Terry Jenkins met ruime cijfers klopte. Whitlock deed wat van hem werd verwacht en klopte Kevin Painter en ook James Wade kwam als winnaar uit de bus.later werd Brendan Dolan verrast door dartsveteraan Richie Burnett en ook Robert Thornton werd uit het toernooi gespeeld door Paul Nicholson.

Verder geen verrassingen die middagdag, maar wel op tijdens de avond sessie waarop ook de partij van Raymond en Vincent werd gespeeld. Michaels Smith won namelijk van Justin Pipe en daar was toch geen rekening mee gehouden. In een streek derby won Wes Newton in de tie break van Ronnie Baxter en zagen we in de derde partij van de avond bij vlagen weer de oude Phil Taylor op het podium. Taylor speelde sterk tegen Darren Webster die het the Power in de beginfase nog moeilijk maken kon.

Maandag werden de laatste partijen uit de eerste ronde gespeeld met gelijk al in de eerste ronde een kraker tussen de als zesde geplaatste Peter Wright en debutant op dit podium Stephen Bunting. En Bunting heeft in die partij een visitekaartje achter gelaten. Vanaf de eerste leg nam hij de leiding in de partij en heeft deze niet meer uit handen gegeven. Kim Huybrechts was niet opgewassen tegen het goede spel van Mervyn King en is uitgespeeld en voor een andere debutant, Andrew Gilding werd het een optreden om snel te vergeten want hij werd met 10-0 van het podium geveegd,

De slotpartij van de eerste ronde tussen Gary Anderson en Jamie Caven was een partij om de vingers bij af te likken. In hoog tempo en goede scores hielden de spelers elkaar lang in evenwicht.  Pas in de 15de leg werd door Anderson het verschil gemaakt door Caven te breken en met behoud van zijn eigen leg het verschil op twee legs te zetten ( 9-7). Die voorsprong gaf hij de twee erop volgende legs niet meer uit handen en plaatste zich bij de laatste 16.

Hieronder de uitslagen uit de eerste ronde en de indeling voor de tweede ronde.

 

2014 BetVictor World Matchplay
Pos  Player   Player    score
1 Michael van Gerwen (1) Steve Beaton 10 7
2 Ian White (16) Terry Jenkins 10 4
3 Andy Hamilton (8) Wayne Jones 10 3
4 Dave Chisnall (9) Dean Winstanley 10 4
5 James Wade (5) Andy Smith 10 5
6 Brendan Dolan (12) Richie Burnett 4 10
7 Simon Whitlock (4) Kevin Painter 10 6
8 Raymond v Barneveld (13) Vincent van der  Voort 10 4
9 Phil Taylor (2) Darren Webster 10 4
10 Justin Pipe (15) Michael Smith 8 10
11 Robert Thornton (7) Paul Nicholson 8 10
12 Wes Newton (10) Ronnie Baxter 11 9
13 Peter Wright (6) Stephen Bunting 6 10
14 Gary Anderson (11) Jamie Caven 10 8
15 Adrian Lewis (3) Andrew Gilding 10 0
16 Mervyn King (14) Kim Huybrechts 10 4
 Laatste 16        
Pos  Player   Player    score
1 Michael van Gerwen (1) Ian White (16)
2 Andy Hamilton (8) Dave Chisnall (9)
3 James Wade (5) Richie Burnett
4 Simon Whitlock (4) Raymond v Barneveld (13)
5 Phil Taylor (2) Michael Smith
6 Paul Nicholson Wes Newton (10)
7 Stephen Bunting Gary Anderson (11)
8 Adrian Lewis (3) Mervyn King (14)

 

Foto; (c) Lawrence Lustig – PDC

error: © Prodarts Europe - the Netherlands