WDF/BDO

Stephan en Maarten Gerritsen nemen revanche

SO2015-MensPairs
De broers Stephan en Maarten Gerritsen hebben gisteren in het Zwitserse Lausen even iets rechtgezet. De twee wonnen namelijk de finale van twee Engelse spelers die ze in 2014 nog de titel voor hun neus wisten weg te kapen. Tegenstanders Ian Jopling en Mike Street wisten evenals Maarten en Stephan voor de tweede keer op rij de finale van het Swiss Open 2015 mens pairs te bereiken. Voor Stephan en Maarten de derde keer dat ze deze finale bereikten en in 2012 ook de titel wisten te winnen. Maar vorig jaar lieten ze zich dus de kaas van het brood eten en even zag het er naar uit dat ook dit keer de Engelsen de eer gingen opstrijken.

In 22 darts wonnen de Nederlanders de eerste leg maar twee legs verder stonden Ian en Mike met 1-0 in sets voor. Nog 1 te gaan dus in een best of 3 sets maar daar wisten de broers toch een stokje voor te steken door na een 1-0 achterstand in set twee deze met 2-1 te winnen. Ook de derde set ging in 3 legs. Gerritsen en Gerritsen kwamen 1-0 voor maar de Engelsen kwamen terug na geknoei op de winnende dubbel door de Achterhoekers.

Een zeer sterk gespeelde derde en laatste leg in set 3 met een 180 van Maarten werd deze in 15 darts gewonnen en was een tweede Swiss Open titel een feit.

De finale van het dames koppeltoernooi  ging tussen de Zwitserse dames Katharina von Rufs samen met Jeannette Stoop en Colette Rudin samen met Denise Studer en werd gewonnen door het eerst genoemde koppel von Rufs/Stoop. In een best of 7 legs werd het 4-1. Er waren geen Nederlandse dames in het koppeltoernooi, bij de heren hadden zich nog 2 koppels ingeschreven en een Zwisters Nederlands koppel maar alle 3 gingen er na een bye in de eerste ronde de volgende ronde uit.

Met dank aan Beni Petris voor alle toegezonden informatie en foto’s

 

error: © Prodarts Europe - the Netherlands