JEUGDCORNER

Maikel Verberk Swiss Open 2015 jeugdkampioen

Naast de toernooien voor de senioren werd er zaterdag 7 juni ook een Swiss Open 2015 jeugdtoernooi gespeeld. Geen grote opkomst maar dat neemt niet weg dat zo een titel mooi zal staan op je erelijst. Er werd dan ook op het scherpst van de snede gestreden voor deze titel en, nog belangrijker een startbewijs voor de Winmau World Masters. Twee Duitse spelers, twee Zwitserse en 4 Nederlanders gingen voor de titel waarvan Jaimy van Bavel en Levy Frauenfelder elkaar troffen in  de eerste ronde.

Levy moest diep gaan om Jaimy te kloppen maar deed dit uiteindelijk in de vijfde en laatste leg van de partij. Ook zijn halve finale partij werd met de hakken over de sloot gewonnen van de Zwitser Remo Herrmann in tegenstelling tot zijn tegenstander in de finale, Maikel Verberk die in de eerste ronde met 3-0 won van de Duitse Lea Wuellner en in de halve finale een andere Duitse jeugdspeler, Nico Schlund met 3-1 versloeg.

En Maikel stormde door in de finale. In 20 darts won hij de eerste leg met in die leg een 180 score en met tweemaal een 140 achter elkaar in leg twee scoorde hij in 16 darts het tweede punt. Met de wetenschap dat deze derde leg wel eens de titel kon opleveren werd het spel van Maikel toch even wat minder en ondanks een 33 en 60 score van Levy in de eerste twee beurten van deze leg pakte hij toch de derde leg in 20 darts.

Maikel was gelijk weer bij de les en stond in leg 4 na 12 darts op een 16 finish. Daar had hij nog twee darts voor nodig voor 3-1 en de titel van het Swiss Open jeugdtoernooi.

Uitslagen jeugd:

 Laatste 8   best of 5 legs    
Pos  Player   Player   score
1 Maikel Verberk (Ned) Lea Wuellner (Dui) 3 0
2 Nico Schlund (Dui) Eric Von Rufs (Zwi) 3 0
3 Jaimy van Bavel (Ned) Levy Frauenfelder (Ned) 2 3
4 Remo Herrmann (Zwi) Jerry Kaldenberg (Ned) 3 1
 Halve finale        
Pos  Player   Player   score
1 Maikel Verberk (Ned) Nico Schlund (Dui) 3 1
2 Levy Frauenfelder (Ned) Remo Herrmann (Zwi) 3 2
 Finale        
Pos  Player   Player   score
1 Maikel Verberk (Ned) Levy Frauenfelder (Ned) 3 1

 

error: © Prodarts Europe - the Netherlands