PDC

Singha Beer Grand Slam of Darts dag een

In Wolverhampton is gisteren het Singha Beer Grand Slam of Darts toernooi begonnen. Een gemengd toernooi van BDO en PDC spelers die verdeeld over 8 poules van 4 gaan spelen voor deze titel en een deel van de prijzenpot van totaal £ 400.000,=. Onder de spelers Michel van der Horst en Mark Oosterhuis die via het NDB play off toernooi dit podium bereikten en ’s werelds ‘grootste’ darts ambassadeur Andy Fordham die via het BDO play off toernooi zijn rentree op een wereldpodium maakt. Daarnaast een ander unicum , de deelname van Martin Adams die na jaren zijn principes aan de kant heeft gezet.

De eerste wedstrijden zijn inmiddels gespeeld met zo hier en daar een opmerkelijke uitslag. Nu zegt dit nog niet veel in een poule systeem waar in elke poule de spelers tegen elkaar uitkomen en er nog van alles kan gebeuren.

De middagsessie begon al opmerkelijk toen bij opkomst van Robbie Green de verkeerd tune werd opgezet en in de tweede match zorgde debutant Jonny Clayton voor een verrassing door Terry Jenkins  met 5-3 te kloppen.  Michel van der Horst verloor van James Wade en daar had misschien meer ingezeten. De drie PDC kopstukken, Gary Anderson, Phil Taylor en Raymond van Barneveld lieten hun tegenstanders puntloos achter op het podium. Gary klopte Amerikaan Larry Butler met 5-0, Phil gaf Martin Phillips een white wash en Raymond van Barneveld gunde Andy Boulton zijn moment niet en won ook met 5-0

In de avondsessie miste Steve West met de 7de pijl een kans op een  9 darter in zijn partij tegen Kim Huybrechts en wist Jelle Klaasen in de laatste leg van de partij de winst van Steve Beaton af te snoepen.  Darts icoon Andy Fordham opende de partij tegen Adrian Lewis met een 180 en liet tegen alle verwachtingen in een aardig niveau zien. Hij verloor uiteindelijk met 5-2. Daarna was het de beurt aan Mark Oosterhuis die vooraf erg optimistisch was over zijn kansen in de groep maar zijn eerste partij tegen nummer 1 van de wereld, Michael van Gerwen tegen een white wash opliep.

In de voorlaatste partij gaf Martin Adams een visitekaartje af door Ian White met grote overmacht met 5-2 te kloppen een uitslag die ook in de laatste partij op het scorebord kwam nu in het voordeel van Peter Wright die Lakeside World Pro Champion, Scott Mitchell versloeg.

Alle uitslagen uit de eerste ronde;

Middagsessie zaterdag 7 november;

Groep H ; Rowby-John Rodriguez – Robbie Green 3 – 5
Groep G ; Terry Jenkins  – Jonny Clayton 3 – 5
Groep G ; Robert Thornton – Geert De Vos 5 – 4
Groep F ; James Wade – Michel van der Horst 5 – 2
Groep F ; Keegan Brown – Mark Webster 3 – 5
Groep E ; Gary Anderson – Larry Butler 5 – 0
Groep H ; Phil Taylor – Martin Phillips 5 – 0
Groep E ; Raymond van Barneveld – Andy Boulton 5 – 0

Avondsessie

Groep A ; Kim Huybrechts – Steve West 5 – 2
Groep B ; Jelle Klaasen – Steve Beaton 5 – 4
Groep C ; Michael Smith – Wayne Jones 5 -3
Groep D ; Dave Chisnall – Mervyn King 5 -3
Groep C ; Adrian Lewis – Andy Fordham 5 -2
Groep A ; Michael van Gerwen – Mark Oosterhuis 5 – 0
Groep B ; Ian White – Martin Adams 5 -2
Groep D ; Peter Wright – Scott Mitchell 5 -2

 

Foto © Lawrence Lustig – PDC 2015

error: © Prodarts Europe - the Netherlands