PDC

Simon Whitlock wint tweede grote titel

Na het winnen van de European Championship titel, vorige maand in Duitsland, heeft Australiër Simon Whitlock een tweede grote titel op zijn palamres bij geschreven. Gisteren won Simon in een geheel Australische finale de titel van de Dutch Darts Masters in Nuland. Op indrukwekkende wijze omdat the Wizard zes legs op rij wist te winnen. Paul won de openingsleg, maar daarna was het Simon troef. Kim Huybrechts speelde een goed toernooi. De Belg bereikte de halve finale waarin hij uit moest komen tegen Simon Whitlock. Kim wist in de vijfde leg van de match zijn eerste en enige punt te scoren.

Maar de grote verrassing was aan het begin van de avond. In de kwartfinale tussen Phil Taylor en Wayne Jones werd the Power opnieuw voortijdig uitgeschakeld. In de beslissende leg vond Jones de winnende dubbel na 3 keer missen van de matchdart door Phil.

Jones sneuvelde vervolgens in de halve finale tegen Paul Nicholson. De prestatie van van Arron Monk dit toernooi is er één om in te lijsten voor de jonge speler. Arron bereikte in dit sterk bezette toernooi de kwartfinale, in die ronde verloor hij met 6-1 van Nicholson. Hieronder de uitslagen vanaf de kwartfinale;

   Laatste 8        
Pos  Player   Player score  
1 Phil Taylor (1) Wayne Jones (24) 5 6
2 Paul Nicholson (12) Arron Monk 6 1
3 Simon Whitlock (2) Johnny Haines 6 2
4 Kim Huybrechts (27) Mark Walsh (14) 6 2
           
   Halve finale        
Pos  Player   Player score  
1 Wayne Jones (24) Paul Nicholson (12) 3 6
2 Simon Whitlock (2) Kim Huybrechts (27) 6 1
         
   Finale        
Pos  Player   Player score  
1 Paul Nicholson (12) Simon Whitlock (2) 1 6

Foto bij dit verhaal (c) Carsten Arlt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: © Prodarts Europe - the Netherlands