WDF/BDO

Scott Mitchell houdt Geert De Vos uit kwartfinale

scottMitchell_01De eerste wedstrijden in de tweede ronde van het BDO Lakeside World Professional Darts Championship zijn gespeeld. Vanmiddag zagen we al hoe Darryl Fitton in een dartsthriller won van Alan Norris en Robbie Green echt een maatje te groot was voor de Zweed Peter Sajwani. Vanavond drie wedstrijden met in de laatste partij van de avond Geert De Vos tegen Scott Mitchell. Geert schakelde in de eerste match nog op indrukwekkende wijze Remco van Eijden uit en vol belangstelling werd gekeken of hij ook vanavond voor een verrassing kon zorgen.

Scott Mitchell was door het oog van de naald in de volgende ronde gekomen, hij klopte Tony O’Shea in de sudden death leg van de partij. En ook in deze partij begon Scott weer sterk en pakte met een 32.25 gemiddelde de eerste set met 3-1. Geert gaf lik op stuk in de tweede set die hij met 3-1 won en ook de derde set was voor de Belg die naar een 33.12 dartgemiddelde steeg. Ging het dan weer gebeuren? Het antwoord werd nee want na die sterke twee sets op rij werden de scores van Geert wisselvallig en verloor hij de volgende 3 sets met 3-1, 3-0 en 3-1. Er lagen kansen genoeg voor Geert maar niet alleen scores ook de dubbels vielen niet meer en is ook voor hem het Lakeside verhaal voorbij.

Debutant Brian Dawson verrichte wel een huzarenstukje in de eerste partij van de avond. Nadat hij vrij eenvoudig de eerste set met 3-0 won van Madars Razma kwam de debutant op dit podium er sets niet aan te pas. Met 3-0, 3-1 en 3-2 nam Razma een 3-1 voorsprong en leek hij de match in the pocket te hebben. Misschien door de druk, wie weet maar het scoringsniveau van Madars zakte van boven de 30 gemiddeld per pijl naar rond de 27 en Brian Dawson had het borg gevonden en won 3 sets op rij  waarin hij maar 1 leg afstond aan de Let. Dawson dus door naar de kwartfinale waar hij het gaat opnemen tegen Scott Mitchell.

In de tweede partij had Martin Adams weinig problemen met de Amerikaan Jim Widmayer. Jim kwam niet in zijn spel zoals hij na afloop verklaarde en ondanks het niet constante spel van Adams kon hij geen vuist maken in werd de Amerikaan in 4 sets uitgeschakeld. Tegenstander van Martin Adams wordt of Ross Montgomery of Scott Waites. Gemiddelden van de partij Adams – Widmayer ;  Adams – 29.79  ; Widmayer – 26.17

Uitslagen van de vanavond gespeelde wedstrijden:

Brian Dawson – Madars Razma   4 – 3

Jim Widmayer – Martin Adams  0 – 4

Geert De Vos – Scott Mitchell   2 – 4

 

Foto (C)  Chris Sargeant – Tiptoppics  2015

 

error: © Prodarts Europe - the Netherlands