WDF/BDO

Aileen de Graaf in kwartfinale tegen Fallon Sherrock

aileen_02_01Aileen de Graaf heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van het BDO Lakeside World Professional Darts Championship for Ladies na een op het oog gemakkelijk overwinning op de Engelse Paula Jacklin voor wie het de eerste keer op Lakeside was. Maar de partij verliep niet helemaal vlekkeloos want de altijd zo lekkere hoge scores van Aileen zaten er deze wedstrijd niet in. Ook tegenstandster Jacklin had problemen het bord goed te vinden en won zodoende in de hele partij maar twee legs. Wel tref vast was Aileen op de dubbels, daar waren niet velen pijlen voor nodig. Ze beëindigde zelfs de partij in stijl met een fraaie 108 finish in de vierde leg van set twee en plaatste zich zo voor de tweede ronde.

Tegenstandster in de kwartfinale is de Engelse Fallon Sherrock die moeizaam won van de Canadese Maria Mason. Ook in de kwartfinale dames Sharon Prins die het tegen Rachel Brooks moet opnemen.

Maar de middag begon met een kraker tussen Alan Norris en Darryl Fitton. Direct al in de eerste beurt opende Norris met een 180 en won deze set met 3-1. Beide spelers hadden in deze set al een gemiddelde boven de 30 per pijl en dit niveau hielden ze eigenlijk zo een beetje de hele partij vol. Fitton sloeg hard terug in set 2 die met 3-0 door the Dazzler gewonnen werd. Maar toch een winnaar voor de partij aanwijzen bleef moeilijk want het lag toch nog steeds dichtbij elkaar.

Met de darts gaan set 3 en 4 naar de speler die de set is begonnen en na 2-1 achter maakt Fitton weer 2-2. Alle twee de sets eindigden in 3-2. Met 3-0 wint Norris dan set 5 en krijgt in set 6 bij 2-2 een match dart maar mist tops en trekt Fitton de stand weer gelijk. In de zevende en laatste set komt Norris 2-1 voor en lijkt de kwartfinale binnen bereik. Fitton weet echter weer op gelijke hoogte te komen en omdat de beslissende set met 2 legs verschil gewonnen dient te worden start de tie-break rule.

Nu is het Fitton die vleugels krijgt en breekt Norris in leg 5 en pakt met Norris wachtend voor een dubbel 4 finish de zesde leg met darts voor dubbel 16. Gemiddelden in deze partij; Fitton – 31,44 en Norris – 31.94

Peter Sajwani naam waardig afscheid van het toernooi in zijn partij tegen Robbie Green. Maar Green bleek niet te stoppen. In 4 sets werd de Zweed die zo verrassend James Wilson uitschakelde geklopt. Setstanden 3-2 ; 3-0 ; 3-1 ; en 3-0. Sajwani gooide wel de hoogste finish van deze match in set 1 zette hij met een 139 de stand op 2-2.

Uitslagen van vanmiddag en de indeling van de partijen van vanavond;

Darryl Fitton – Alan Norris   4 – 3

Aileen de Graaf  –  Paula Jacklin  (damestoernooi)   2 – 0

Robbie Green – Peter Sajwani   4 – 0

 

Woensdagavond  7  januari 2015 –  aanvang 19:00 uur

Brian Dawson – Madars Razma

Jim Widmayer – Martin Adams

Geert De Vos – Scott Mitchell

Uitslagen damestoernooi eerste ronde en indeling voor de kwartfinales:

 

 Eerste ronde        
Pos  Player   Player score
1 Trina Gulliver MBE (Eng) Anneke Kuijten (Ned) 2 0
2 Deta Hedman (Eng) Lisa Ashton (Eng) 1 2
3 Lorraine Winstanley (Eng) Sharon Prins (Ned) 0 2
4 Rachel Brooks (Eng) Casey Gallagher (Eng) 2 0
5 Fallon Sherrock (Eng) Maria Mason (Can) 2 1
6 Aileen de Graaf (Ned) Paula Jacklin (Eng) 2 0
7 Ana Dobromyslova (Rus) Irina Armstrong (Duits) 2 0
8 Zoe Jones (Eng) Sarah Brent (Eng) 2 0
 Kwarfinales        
Pos  Player   Player score
1 Trina Gulliver MBE (Eng) Lisa Ashton (Eng)
2 Sharon Prins (Ned) Rachel Brooks (Eng)
3 Fallon Sherrock (Eng) Aileen de Graaf (Ned)
4 Ana Dobromyslova (Rus) Zoe Jones (Eng)

 

Foto (C)  Evert Zomer – 2015

 

error: © Prodarts Europe - the Netherlands