PDC

Scheidingslijn is nabij

betway-01Vanavond wordt in Dublin de achtste ronde gespeeld van de PDC Premier League. De voorlaatste avond waar spelers hun positie nog kunnen verbeteren. Volgende week wordt de eindstand bekend van de competitie met 10 spelers en vallen de onderste twee spelers van deze lijst af en gaan we verder met de beste 8. Momenteel worden, na zeven gespeelde wedstrijden, deze plaatsen ingenomen door Simon Whitlock met 3 punten en Wes Newton met 5 punten. Wes heeft echter een wedstrijd minder gespeeld omdat hij enkele weken geleden vanwege ziekte moest afmelden. Vanavond, in Dublin, speelt Newton zijn inhaal wedstrijd wat inhoud dat Robert Thornton die al 8 partijen heeft gespeeld vanavond vrij is.

Mocht Newton beide partijen winnen  zal hij een flinke sprong maken en onder meer Dave Chisnall en Gary Anderson onder zich laten. Anderson is zijn tegenstander in de openingspartij en in de derde partij speelt hij tegen Simon Whitlock. Dave Chisnall die door een beter leg saldo op de zevende plaats staat van deze competitie speelt in de tweede partij van de avond tegen Adrian Lewis. Lewis is in topvorm en mocht Chisnall verliezen dan gaat het er voor hem somber uit zien.

Twee titanen gevechten in match 4 en 5 van de avond. In de vierde partij speelt Michael van Gerwen, nummer 1 in de stand tegen de nummer 2, de Schot Peter Wright. Wordt het stuivertje wisselen, of blijft van Gerwen nog steviger in het zadel op de eerste plaats staan? Michael verklaarde klaar te zijn voor deze match  maar is zich er wel van bewust dat Peter Wright momenteel op een zelfde niveau speelt als hij zelf.

De slotpartij van de avond gaat tussen de twee darts iconen, Phil Taylor en Raymond van Barneveld. Volgens Phil een match zoals tussen Manchester United en Liverpool, een echte derby. Raymond heeft zich goed voorbereid en in zwaar in training gegaan. Of dit genoeg is om the Power, die afgelopen weekeinde met zijn spel tijdens de Pro Tour weer de aandacht trok, te kloppen? We gaan het zien. Meekijken kan via de stream die op de homepage van onze website staat vermeld.

Hieronder de partijen voor vanavond;

  Week 8   DUBLIN    
Pos  Player   Player    score
1 Gary Anderson Wes Newton
2 Adrian Lewis Dave Chisnall
3 Wes Newton Simon Whitlock
4 Michael van Gerwen Peter Wright
5 Phil Taylor Raymond van Barneveld

 

error: © Prodarts Europe - the Netherlands