PDC

PDC Premier League Dublin – update 04 Taylor en Barney spelen gelijk

premieroverview_01Opnieuw een bomvolle zaal klaar om de verrichtingen te aanschouwen van negen toppers uit het PDC circuit. Negen omdat vanavond Robert Thornton vrij af heeft. Thornton heeft in Exeter twee wedstrijden gespeeld vanwege de afwezigheid van Wes Newton. Wes speelt vanavond een inhaal wedstrijd om zo net als de overige spelers aan het eind van de avond 8 wedstrijden gespeeld te hebben. Newton begint vanavond tegen Gary Anderson en in de derde wedstrijd speelt hij tegen Simon Whitlock.

Raymond van Barneveld – Phil Taylor  6 – 6

In de slotmatch van de avond de twee grootste darts iconen van dit moment. Raymond van Barneveld en Phil Taylor. De laatste is na een dramatische start in de Premier League bezig aan een opmars. Phil heeft weer aardig zijn niveau terug, dat merkte menigeen de afgelopen Pro Tour wedstrijden. Maar vanavond tegen Raymond was het er weer niet helemaal en Raymond speelde zeker in de beginfase goed. In de eerste leg die Taylor begint forceert hij een breek maar als hij dan 116 net niet uitgooit breekt Taylor terug om in de derde leg met de darts op 1-2 te komen.

Dan in de lijn van zijn spel checkt Raymond 160 voor 2-2 en loopt vervolgens uit naar 4-2. Maar dan komt Phil beter in de wedstrijd en komt van 4-3 terug naar 5-4. Helaas kan Raymond leg 10 die hij begint niet winnend afsluiten want hij mist 108 met Taylor wachtend voor tops die hij daarna met twee darts vindt, stand 5-5. In leg 11 is Raymond met 2 maal een 180 op weg naar een 9 darter maar dan had de zevende dart het doel ook moeten raken. Ondanks de goede start en na 9 darts 76  over te  hebben gaat de leg naar Taylor die nu 5-6 voor komt. Maar het geluk is aan de zijde van Raymond want als Phil in de 12de en laatste leg kansen laat liggen gooit Raymond een 32 finish uit voor een onbesliste partij.

Michael van Gerwen – Peter Wright  7 – 5

Eens moet de eerste keer zijn en voor Peter Wright was die eerste keer vanavond tegen Michael van Gerwen. De ongeslagen status van Peter Wright in de Premier League werd stop gezet door een 7-5 overwinning van Michael van Gerwen. Peter Wright begon aan deze wedstrijd weer met nieuwe pijlen. Voor de vijfde keer al in deze Premier League. Dat is om hem scherp te houden zoals hij zelf verklaart. Alleen was die scherpte ver te zoeken in de beginfase van de partij  want na 2-2 liep Michael van Gerwen uit naar 6-2.

Over en uit zou je zeggen dan maar dat werd toch wel even spannend want Peter begon aan een inhaalrace op het moment dat Michael zijn concentratie wat verslapte. Peter kwam terug naar 6-5 en had uitzicht op een gelijkspel en behouden van zijn ongeslagen status. Michael stak daar in de twaalfde en laatste leg toch een stokje voor. Hij opende de leg met een 180 en sloot af met een 128 finish voor een 7-5 eindstand.

Wes Newton – Simon Whitlock  6 – 6

Voor Simon Whitlock stata nu al vast dat voor dit jaar zijn Premier League er op zit. Hij moest winnen om nog enigszins een kans te maken volgende week in Cardiff. Alleen in de eerste leg nam de speler van Down Under de leiding in de partij maar na 1 – 1 liep Whitlock constant achter de feiten aan. Newton die met een gewonnen partij wat druk bij wat andere spelers kon leggen heeft een kans gehad in de 12de en laatste leg maar miste dubbel 13 voor de match en kan Simon een van de weinige punten die  hij deze competitie wist te scoren verzilveren

Dave Chisnall – Adrian Lewis 6 – 6

Een mooie partij om naar te kijken met veel goede scores en legs tegen de darts in. Gelijk al in de eerste leg breekt Dave Chisnall Adrian Lewis die op zijn beurt met een breek in de tweede leg weer langszij komt. De volgende twee legs gaan dan met de darts zodat de stand nog steeds gelijk is, 2-2. Chisnall komt in de vijfde leg weer op voorsprong 3-2 doch die voorsprong duurt precies 1 leg want na zes legs staan de heren nog steeds gelijk.

Door een 80 finish met de darts wordt het dan 3-4 voor Lewis maar met een schitterende 158 finish door Dave Chisnall wordt het 4-4. In de negende leg komt Adrian op 4-5 en mist vervolgens 68 in leg 10 voor een 4-6 voorsprong en met opnieuw een knappe finish maakt Chisnall dan gelijk. Hij gooit 85 uit op de bull. Toch weer hoop op de volle winst voor Lewis die met 2 darts 100 uit gooit voor 5-6 en vervolgens in leg 12 Chisnall even wat mindere scores ziet gooien. Lewis profiteert er niet van en dan pakt Dave de kans die hij krijgt met 39 op het bord voor 6-6

Gary Anderson – Wes Newton 7-3

Geen mooie start voor Wes Newton die vandaag toch de nodige punten moet scoren om uit de gevaren zone te komen. Volgende week vallen er twee spelers af en hij staat in de gevaren zone. Alhoewel de partij hoopval begon voor Newton door Gary Anderson in de eerste leg te breken kreeg hij er een terug van Anderson in de tweede. Anderson loopt dan uit naar 3-1 voordat Newton in de vijfde leg opnieuw Anderson breekt voor 3-2. Leg zes gaat echter ook tegen de darts in evenals leg 7 waarmee de stand op 4-3 komt.

Newton lukt het dan niet om met zijn laatste dart de winnende dubbel te vinden in leg 8 voor een gelijke stand en breekt Anderson Newton voor de derde keer en komt op 5-3. Met de darts in leg 9 wordt het dan 6-3 en ins Anderson in ieder geval verzekerd van een punt en gesterkt door deze wetenschap en de 3 punten die hij voor heeft geven hem de kracht om in de 10de leg 72 met 3 darts uit te gooien en de volle winst binnen te halen.

Week 8   DUBLIN    
Pos  Player   Player    score
1 Gary Anderson Wes Newton  7  3
2 Adrian Lewis Dave Chisnall  6  6
3 Wes Newton Simon Whitlock  6  6
4 Michael van Gerwen Peter Wright 7  5
5 Phil Taylor Raymond van Barneveld
error: © Prodarts Europe - the Netherlands