WDF/BDO

Richie George en Scott Waites treffen elkaar in halve finale Lakeside

waites_jennings_01Geen Jan Dekker, maar Lakeside debutant Richie George is de grote winnaar geworden van de kwartfinale partij tussen deze twee darters. Tegen alle verwachtingen en in ook als je de statistieken er op na leest. Maar chapeau voor Richie die tot de laatste pijl ‘het koppie’ er bij gehouden heeft en op knappe wijze een 3-1 achterstand weg poetste. Hij had Jan uit zijn evenwicht gebracht en deze had niet meer de kracht dat te herstellen. Er kwamen teveel missers op een dubbel en dat heeft Jan de partij gekost. Ondanks de vele missers op de dubbel was het dartgemiddelde van Jan aan het eind van de partij 29.65 tegen Richie 27.73 maar met gemiddelden win je nu eenmaal geen wedstrijd. In de negende en laatste set viel het doek voor Jan. Hij kwam 2-0 achter met als kanttekening in die tweede leg dat Jan 2 maal een 180 scoorde en daarna 8 pijlen op een dubbel mist. Uiteindelijk werd de set met 3-1 verloren en zit Lakeside 2013 er voor Jan Dekker er op.

In de eerste match van de vond wist Anastasia Dobromyslova de finale van het dames toernooi te halen door Trina Gulliver te kloppen. Trina nam de leiding in de partij met een 3-2 overwinning in de eerste set, maar verloor de twee erop volgende sets met 3-1. Anastasia speelde sterk, haar dartgemiddelde aan het eind van de partij stond op 27.70 tegen Trina 24.21. De Russische gaat zich voorbereiden op een mogelijke derde titel en als ze wint haar tweede op rij. Tegenstander in de damesfinale is de Engelse Lisa Ashton die ook in blakende vorm verkeerd en we een mogelijke spannende finale in het vooruitzicht hebben.

De laatste kwartfinale partij tussen Paul Jennings en Scott Waites leek af te stevenen op een setloze overwinning voor Jennings. Waites stond op scherp en met 3-1 en 3-1 gingen de eerste twee sets vrij gemakkelijk naar Waites. In set 3 en vier kwam Paul meer op stoom alleen net niet genoeg waardoor deze twee sets met 3-2 op het conto van Scott Waites kwamen. Zeker die vierde set heeft Jennings cadeau gedaan. In die set stond hij 2-0 voor om de set met 3-2 te verleizen  Nog 1 set te gaan dus, en gezien het beeld lag dit aardig voor de hand. Toch kon Jennings nog iets terug doen in de  twee volgende sets die hij met 3-2 won om vervolgens in set 8 met 3-0 de genadeklap te krijgen. Waites naar de halve finale tegenstander is Richie George, een routinier tegen een “broekie” wie dit gaat winnen weten we vanavond.