WDF/BDO

Richard ‘Flyers’Veenstra vliegt Ross Montgomery voorbij

Het tweede Nederlandse succes vanmiddag komt op naam van Richard ‘Flyers’ Veenstra. Een heerlijke wedstrijd om naar te kijken waarin Richard letterlijk voorbij tegenstander Ross Montgomery vloog door hoge scores en check outs. ‘Hij is snel, goed een een gelukkig mens’ was de reactie van de media op deze magnifieke overwinning van Veenstra.  In de eerste set nam Richard al rap een 2-0 voorsprong voordat the Boss Montgomery iets terug kon doen. Maar het goede gevoel was er maar even voor Ross want in leg 4 gooit Richard 144 uit voor 3-1 in de eerste set.

In set twee mist Veenstra na een 1-0 voorsprong een breek kans in de tweede leg en moet dan in leg 3 een breek tegen incasseren en komt Veenstra voor het eerst in de partij in de set achter te staan.  Maar met de turbo aan breekt Richard met een 121 finish weer terug en heeft hij het voordeel van de darts in leg 5 om 2-0 te maken. Maar die dubbel komt niet en snoept Montgomery de set voor de neus van Richard weg waarmee de stand weer gelijk is.

In set drie weer een knap staaltje darts van Veenstra die in leg 1 120 uitgooit tegen de darts in en met vervolgens 80 2-0 voorkomt. Montgomery kan alleen maar breed glimlachend toekijke er valt geen speld tussen te krijgen en de set gaat uiteindelijk met 3-0 naar Veenstra.

In set 4 staan de mannen na 4 legs gelijk (2-2) en begint Richard de vijfde leg met een 140 score. Toch gaat het bijna mis als hij 2 matchdarts mist en Ross kan aanleggen voor de set maar het geluk is aan de zijde van Richard want Ross vindt de dubbel niet en pakt Veenstra alsnog de laatste leg voor de match, en een klinkende 3-1  overwinning

De volgende partij van Richard is nu tegen Danny Noppert, een Nederlandse kraker, die in ieder geval een Nederlandse winnaar oplevert.