NDB

Rich Hofstra zegt af voor Turkije

Op de website van de Nederlandse Darts Bond lazen we het bericht dat een speler van het Nederlandse team, Rick Hofstra is vervangen door Jeffrey Sparindaans. De Technische Staf, verantwoordelijk voor de samenstelling van de selectie heeft na intensief overleg Jeffrey Sparidaans aangewezen als vervanger van Rick Hofstra voor de WDF World Cup 2015 in Turkije. Hofstra heeft onlangs te maken gekregen met rugklachten waardoor hij verwacht tijdens het WK niet 100% te kunnen functioneren. Na advies van zijn arts heeft hij samen met bondscoach Hans Senders deze moeilijke knoop doorgehakt. De Technische Staf heeft Sparidaans vervolgens aangewezen als zijn vervanger.

Sparidaans (22) verkeert in goede vorm en maakt zijn debuut in het Nederlands team dankzij zijn goede prestaties. Zo won hij onlangs de eerste NDB ranking en werd hij vorig seizoen tweede in de eindranking. Sparidaans debuteert bij de senioren, maar was in de jeugd ook al actief namens Nederland.

De NDB wenst Rick een voorspoedig herstel en Jeffrey uiteraard ontzettend veel succes in Turkije. De WDF World Cup wordt van dinsdag 27 tot en met zaterdag 31 oktober 2015 gespeeld in Kemer.

error: © Prodarts Europe - the Netherlands