PDC

Raymond van Barneveld schrijft Derby op naam

De finale van het eerste PDC Players Championship toernooi vandaag gespeeld in het Engelse Derby is gewonnen door Raymond van Barneveld. Raymond speelde de finale tegen de winnaar van een Players Championship, enkele dagen geleden in Canada, John Part. In een best of 11 legs won Raymond de partij met 6-2.

John Part, die de wedstrijd begon kreeg al gelijk een break tegen. Part stond op een finish (130) maar miste de bull op een haartje. Raymond kreeg een koekje van eigen deeg in de tweede leg als hij dubbel 16 niet raakt voor een 109 finish en Part terug breekt.  Ook de derde leg gaat weer tegen de darts in, pas in de vierde leg weet Raymond dan zijn leg te houden en komt 3-1 voor.

Part kan nog iets terug doen in de vijfde leg en verkleint de achterstand tot 1 punt doch na een 12 darter van Raymond wordt het 4-2. Door een 180 in de zevende leg komt Raymond als eerste op een dubbel. Part zet zich met een 180 later ook op een finish maar komt te laat. Raymond is dan nog 1 leg verwijderd van zijn overwnning.

Deze haalt hij in stijl binnen, 12 darts met een 156 finish als slot. Goed voor £ 6.000 op zijn conto van de Order of Merit. Morgen de tweede editie en misschien in deze vorm scoort Raymond een dubbel.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: © Prodarts Europe - the Netherlands