PDC

Raymond van Barneveld hoopt op vorm van vorige week

premleague2015_raym_01Donderdag 26 maart start de 8ste ronde van the Betway Premier League. De spelers zijn naar de hoofdstad van Ierland, Dublin gereisd waar ze donderdagavond voor naar verwachting meer dan 9.000 toeschouwers de strijd aan gaan voor een plek bij de laatste 8. De partij waar naar wordt uitgekeken is de vierde van de avond tussen Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld. Raymond speelde vorige week in Glasgow nog briljant en won de partij tegen Taylor waardoor hij uit de gevarenzone naar de 8ste plek steeg. Maar veilig is hij nog lang niet en hoopt dan ook dat zijn pijlen net zo goed vallen als vorige week.

Michael de lijstaanvoerder in de Premier is nog ongeslagen deze competitie en hoopt dat ook te blijven dus ligt er een zware opgave te wachten voor Barney. De avond begint met de wedstrijd tussen Adrian Lewis en Dave Chisnall. Lewis is naar de negende plek gezakt met evenveel punten als Raymond maar een slechter leg gemiddelde en kan dus bij een ongunstige uitslag voor Raymond bij winst of gelijk spel weer een plaatsje stijgen. In de tweede partij komen Gary Anderson en Stephen Bunting in actie.

Bunting houdt zich goed staande in zijn debuut optreden in de Premier League. Hij staat op plek 6 en kan met nog 3 ronden te gaan zich plaatsen voor deel 2 van de Premier League. Peter Wright treft James Wade in de derde partij van de avond en voor hem is het zaak om Raymond, Lewis en Huybrechts van het lijf te houden die vlak onder hem staan. En er liggen kansen want James Wade won tot nu toe maar 2 partijen speelde er 3 gelijk en verloor er 2.

De avond wordt afgesloten door Phil Taylor tegen Kim Huybrechts. Kim staat laatste met 3 punten. Slechts 1 maal won dat was van Raymond van Barneveld, speelde er 1 gelijk maar verloor er 5. Mocht hij Phil kloppen met een beetje verschil in legs en de bovenstaande spelers de zaak verspelen kan hij een sprongetje maken. Het blijft zeker onder aan de lijst nog behoorlijk spannend.

Wedstrijden voor donderdag 26 maart

Week 8   Dublin    
Pos  Player   Player   score
1 Adrian Lewis Dave Chisnall
2 Gary Anderson Stephen Bunting
3 Peter Wright James Wade
4 Michael van Gerwen Raymond van Barneveld
5 Phil Taylor Kim Huybrechts

 

Foto © Lawrence Lustig – PDC 2015

 

 

error: © Prodarts Europe - the Netherlands