PDC

Q-School vandaag van start zonder Ted Hankey maar wel 16 Nederlanders

tedhankey_01Vandaag gaat in Wigan het Q-School play off toernooi. Een evenement van vier dagen waar darters de kans geboden wordt een tour kaart voor het PDC circuit te bemachtigen. En na Co Stompé nu ook zonder Ted Hankey die via de website van Winmau liet weten zich terug te hebben getrokken van deelname aan de Q-School. Ted kiest weer voor de BDO omdat hij evenals Stompé toch de sfeer mist van dit circuit en er van overtuigd is dat in het WDF/BDO circuit voor hem de beste kansen liggen. Ted zijn eerste optreden bij de BDO zal zijn tijdens het kwalificatietoernooi voor deelname aan de Daily Mirror BDO World Trophy.

Op de deelnemerslijst van 340 spelers staan ook 16 Nederlandse spelers waarvan Christian Kist, Benito van de Pas en Ron Meulenkamp toch wel de meest opvallende namen zijn. Nog geen 14 dagen geleden speelde deze heren nog op het wereld podium van de Lakeside.

De Q-school telt vier kwalificatie dagen en per dag ontvangen de 4 halve finalisten van het play off toernooi hun fel begeerde tour kaart. Mocht je nu niet de halve finale bereiken dan kun je op basis van je resultaat op een speeldag punten verdienen voor de Q-School Order of Merit. Op basis van de eindstand na vier dagen krijgen nog een aantal spelers een tour kaart, hoeveel dit er zullen zijn wordt tijdens het toernooi bekend gemaakt. Het toernooi start vandaag om 13:00 uur en gedurende de dag worden de resultaten op Prodarts Europe bijgehouden.

error: © Prodarts Europe - the Netherlands