PDC

Premier League titel voor Barney

raym_premwinner_01Gisterenavond heeft Raymond van Barneveld in de O2 te Londen de finale van de PDC Betway Premier League gewonnen. Raymond die dankzij een wildcard kon deelnemen aan deze editie klopte in de geheel Nederlandse finale de titelhouder Michael van Gerwen met 10-6. Vanaf leg 3 kwam Raymond op voorsprong en alhoewel van Gerwen wat later nog sterk terug kwam naar 5-5 oogde Barney in deze finale zelf verzekerd wat hij vertaalde in een een zegereeks van vier legs op rij waarmee hij op een 9-5 voorsprong kwam. Met een fraaie 110 finish kwam Michael nog terug naar 9-6  maar in de 16de leg was dubbel 10 de winstpakker voor Raymond. Na 10 jaar deelname aan de Premier League was dan eindelijk deze fel begeerde titel voor hem.

Eerder deze avond verrichte Raymond al een huzarenstukje door aartsrivaal Phil Taylor in de halve finale te kloppen. Iets was er in de beginfase van deze match helemaal niet naar uitzag. Raymond speelde in de eerste fase van deze match ronduit slecht en kwam 4-1 achter maar zette vanaf leg zes een inhaalrace in en won vervolgens vijf legs op rij voor een 4-6 voorsprong. Taylor was nu de draad kwijt gooide geheel niet “des Taylors” veel “sloppy darts” en ook zijn alles vernietigende derde dart op de dubbel vond geen doel.

Nog 1 leg ging naar Taylor voor 6-5 daarna was de hoofdrol voor Raymon die deze halve finale met  8-5 wist te winnen.

In de eerste halve finale van de avond tussen Gary Anderson en Michael van Gerwen werd deze titanen strijd in de 15de en laatste leg in het voordeel van Michael beslist. Michael begon de eerste leg van deze match waarin 8 legs met de darts de punten werden gescoord en de stand gelijk bleef, 4-4. In de negende een break en komt Anderson 0p 5-4 voor maar daarna wordt ook hij gebroken en staan de mannen weer gelijk. Bij 6-6 mist Gary in de 13de leg dubbel 8 voor opnieuw een break en een 7-6 voorsprong om met het voordeel in de volgende leg misschien match winnaar te worden.

Nu maakt van Gerwen 7-6 en is een break verwijderd van de titel. Die maakt hij niet want een 11 darter van Anderson brengt hem weer op gelijke hoogte, 7-7. In de 15de en laatste leg opent Michael met een 171 score en is Gary de weg naar het bord even kwijt en dat slippertje kost hem de winst en een plaats in de finale want deze is voor van Gerwen.

 

Foto (C) PDC – Lawrence Lustig

error: © Prodarts Europe - the Netherlands