PDC

Geen verrassingen in Brighton

brightonpdc_01De 15 speelweken van de PDC Betway Premier League zijn gespeeld waarvan de laatste ronde in de Engelse badplaats Brighton. Een avond waar nog van alles kon gebeuren want 3 spelers hadden die avond nog uitzicht op deelname aan de grote finaledag op 22 mei in de O2 Arena te Londen. Op papier de beste kansen voor Gary Anderson en Phil Taylor en een kleine kans voor Peter Wright die op de vijfde plaats was terecht gekomen na weken op de koppositie te hebben gestaan. En de avond verliep zoals velen hadden voorspeld, zowel Gary Anderson als Phil Taylor bleven in de top vier en viel het doek voor Peter Wright die in de slotpartij van de avond niet kon winnen van Michael van Gerwen maar bij aanvang van zijn partij als wist dat hij was uitgeschakeld.

Dit omdat zijn directe concurrenten voor hem aan de beurt waren geweest. Gary Anderson speelde in de tweede partij van de avond tegen Raymond van Barneveld en won deze partij met subliem spel. In de derde leg was er even een 1-2 voorsprong voor Raymond maar daarna liep Anderson uit naar 6-2 om uiteindelijk in de elfde leg de eindstand op 7-4 te zetten. Daarna was de partij van Taylor tegen Robert Thornton. Voor Thornton was er niets meer te verdienen buiten dan een klinkende overwinning op Taylor  in zijn laatste match.

En Thornton had zijn zinnen daar ook echt op gezet en in een sterk begin van de partij stond hij na vijf legs 3-2 voor. Maar vanaf leg 6 nam Taylor het heft in handen en liep uit naar een 3-6 voorsprong. Maar the Power was nog niet echt zeker van zijn zaak en oogde dan ook aardig nerveus. Thornton kon er echter geen gebruik van maken sterker nog de druk om te winnen werd hem te machtig en speelde een paar slordige legs waardoor hij met 7-5 de winst aan Taylor moest laten en Taylor dus zeker was van deelname aan de play off.

In de openingspartij van de avond won Adrian Lewis met 4-7 van Dave Chisnall maar deze partij was alleen voor de statistieken omdat beiden al waren uitgeschakeld gezien de stand.

De play off in Londen ziet er nu zo uit

Michael van Gerwen – Gary Anderson

Raymond van Barneveld – Phil Taylor

Die avond wordt ook de finale van het jeugd WK gespeeld en zien we ook Keegan Brown en Rowby John Rodriguez in actie en daarna de finale tussen de winnaars van partij 1 en partij 2

Uitslagen speelweek 15

Week 15   BRIGHTON    
Pos  Player   Player    score
1 Dave Chisnall Adrian Lewis 4 7
2 Gary Anderson Raymond van Barneveld 7 4
3 Robert Thornton Phil Taylor 5 7
4 Peter Wright Michael van Gerwen 5 7

 

Foto (C) PDC – Lawrence Lustig

error: © Prodarts Europe - the Netherlands