PDC

PDC World Cup of Darts – Nederland naar kwartfinale

Na de singlewedstrijden van vrijdagavond speelden de 16 overgebleven teams vanmiddag de laatste fase van dit World Cup team toernooi, de koppels. Overigens is er na gisteren avond flink kritiek geuit over het verloop van het toernooi. Het geplande schema werd bij lange na niet gehaald en stond me diep in de nacht nog een partij te gooien. Dit is rede geweest voor de organisatie om in ieder geval de kwartfinales die op zaterdagavond gepland staan qua legs in te korten. Maar wie er in de kwartfinale komen dat gaan we opmaken uit de wedstrijden van vanmiddag. Voor het Nederlandse en Engelse team is er maar 1 mogelijkheid om door te gaan en dat is de koppels winnen.

Nederland speelde gisteren gelijk tegen Oostenrijk en alleen bij winst bereiken ze de laatste 8. Engeland verloor beide singles en indien ze de koppelmatch winnen moeten ze een sudden death leg spelen voor een plaats in de volgende ronde.  Dit zijn de uitslagen van de gespeelde wedstrijden van vanmiddag. De vetgedrukte namen zijn die van de teams die zich voor de kwartfinale hebben geplaatst.

Country 1   Country 2 Result
Noord Ierland (6) Denemarken 5 – 4
België (7) Zweden 5 – 2
Australië (2) Republiek Ierland 5 – 2
Wales (5) Kroatië 5 – 1
Duitsland (8) Verenigde Staten 4 – 5 
Schotland (4) Zuid Afrika 3 – 5  (*) 
Engeland (1) Canada 5 – 3  (1) 
Nederland (3) Oostenrijk 5 – 2 

 (*) Zuid Afrika gaat door na de sudden death leg waarin de koppels 1 leg spelen. Schotland had 2 punten met de singles gescoord, Zuid Afrika pakte 2 punten met de koppel overwinning. Nadat Devon Petersen 126 mist op dubbel 6  krijgt Gary Anderson 60 niet uit voor Schotland. Shawn Hogan vindt dan met de 2de dart dubbel 6 voor de partij.

(1) Engeland dat gisteren geen single wedstrijd wist te winnen kwam door winst in de koppels gelijk en won de sudden death leg

Dit zijn de kwartfinales in volgorde van opkomst vanavond:

Kwartfinales      
Country 1   Country 2 Result
Australië (2) België (7)  
Wales (5) Zuid Afrika  
Engeland (1) Verenigde Staten  
Noord Ierland (6) Nederland (3)  
       

De foto’s bij dit verhaal zijn uit de matches van gisterenavond. (C) Lawrence Lustig – PDC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: © Prodarts Europe - the Netherlands