PDC

Cash Converters World Cup of Darts; Nederland bereikt halve finale

Vanavond 4 wedstrijden op het programma in de kwartfinale van het PDC Cash Converters World Cup of Darts toernooi dat in Hamburg, Duitsland wordt gehouden. Met in die kwartfinale titel verdediger Nederland dat Oostenrijk klopte, het Engelse “Dream Team” met Taylor en Lewis dat in de sudden death won van Canada. De verrassing van dit toernooi Zuid Afrika en de Verenigde Staten. De laatste wisten in een spannende match gastland Duitsland te kloppen. De eerste match van de avond werd gespeeld door Australië en België voor een plaats in de halve finale.En in die wedstrijd controleerden Paul Nicholson en Simon Whitlock in de koppels. Huybrechts kon in zijn eentje de twee routiniers niet de baas en helaas zette zijn koppelmaat Kurt Van De Rijck niet genoeg bij om een vuist tegen het Australische koppel te maken.

Kwartfinales      
Australië (2)   België (7) Result
Simon Whitlock Kurt Van De Rijck 4 – 0
Paul Nicholson Kim Huybrechts 2 – 4
Simon / Paul Kurt / Kim 4 – 2
    Eindstand                   :    3- 1

 

Wat eem dramatisch slot aan het eind van de partij tussen Wales en Zuid Afrika. Decon Petersen van Zuid Afrika maakte een catastrofale rekenfout met nog 61 op de teller in de alles beslissende leg van de koppels. Hij ging voor de bull maar miste deze. Hij gooide een 12 en rekende uit dat hij 39 over zou hebben. Hij vond de 7 en een met de laatste pijl dubbel 16 en stak beide handen in de lucht want hij dat dat Zuid Afrika door was.

Maar hij had zich 10 punten verrekend en zo kon Mark Webster in de volgende beurt Wales naar de halve finale gooien. Een enorme deceptie voor het Zuid Afrikaanse team dat zeker een plek in de halve finale had verdiend.

Wales (5)   Zuid Afrika Result
Mark Webster Shawn Hogan 4 – 0
Richie Burnett Devon Petersen 3 – 4
Mark / Richie Devon / Shawn 4 – 3
    Eindstand                       : 3 – 1

 

De wedstrijd tussen Engeland en de VS heeft de nodige vraagtekens opgeroepen. Is dit wel een dream team want zowel Lewis als Taylor wisten in deze kwartfinale toch niet te imponeren. Taylor verloor zelfs zijn single en met moeite kon Adrian Lewis de stand weer gelijk trekken om vervolgens in de koppel wedstrijd met heel veel moeite van de Vs wisten te winnen.

Engeland (1)   Verenigde Staten Result
Phil Taylor Gary Mawson 3 -4
Adrian Lewis Darin Young 4 – 3
Phil / Adrian Darin / Gary 4 – 2
    Eindstand                       : 3 – 1

Zowel Vincent als Raymond wonnen de single partijen van de Noord Ieren en ook de koppelmatch werd, ware het wel erg moeizaam gewonnen waardoor de eindstand van de kwartfinale op  4- 0 kwam. Nederland door naar de halve finale waarin Raymond en Vincent uitkomen tegen Australië met  Simon Whitlock en Paul Nicholson.

De andere halve finale is Engeland tegen Wales, Phil Taylor en Adrian Lewis tegen Mark Webster en Richie Burnett en die laatste speelt de single tegen Taylor. Goud van oud dus.

Noord Ierland (6)   Nederland (3) Result
Brendan Dolan Vincent v d Voort 3 – 4
Michael Mansell Raymond v Barneveld 2 – 4
Brendan / Michael Vincent / Raymond 3 – 4
    Eindstand                       : 0 – 4

De foto’s bij dit artikel komen uit de middagsessie : (C) Lawrence Lustig – PDC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: © Prodarts Europe - the Netherlands