WDF/BDO

Oranje Ploeg EK darts in Egmond aan Zee bekend gemaakt.

De WDF Europe Cup Darts 2016 wordt dit jaar door de Nederlandse Darts Bond georganiseerd en zal plaatsvinden in Egmond aan Zee. Hotel Zuiderduin is van 20 tot en met 24 september gastheer van dit prachtige evenement. Natuurlijk is er ook een sterke Nederlandse delegatie aanwezig. Deze week hebben de bondscoaches Karin ten Kate en John Lokken in overleg met de Technische Staf hun teams benoemd, bestaande uit vier heren en vier dames.

Het dameskwartet bestaat uit Aileen de Graaf, Anneke Kuijten, Anca Zijlstra en Sharon Prins. Wesley Harms, Jeffrey Sparidaans, Gino Vos en Richard Veenstra zijn de vier spelers die gezamenlijk het herenteam vormen. Deze acht fantastische darters zullen in de aanloop naar het EK nog uitgebreid aan u voorgesteld worden.

Zowel de dames als de heren spelen een singletoernooi, koppeltoernooi en teamtoernooi. De WDF Europe Cup Darts heeft een prachtige historie en indrukwekkende ‘Roll of Honour’. Zo won John Lowe in 1978 als eerste het singlestoernooi, andere legende Jocky Wilson deed dit met zijn Schotse collega’s in het teamevent. Maar ook beroemde namen zoals Bobby George, Phil Taylor en recenter Martin Adams zien we terug op de lijst van singlewinnaars, net als de bekende Nederlandse darters Raymond van Barneveld, Co Stompé en Francis Hoenselaar. Zowel de heren als dames zijn in de historie van de WDF Europe Cup Darts driemaal overall kampioen geworden, ook werden diverse koppels en tweemaal het heren teamevent gewonnen. Het laatste Europees Kampioenschap op Nederlandse bodem vond plaats in 2000.

Naast het Europees Kampioenschap komt het Nederlands team komend seizoen ook nog in actie tijdens onder andere de 4 Nations Tournament in België en de 6 Nations Cup in Wales. De NDB streeft er naar alle selectiespelers minimaal één keer in actie te laten komen. Danny Noppert heeft na overleg met de Technische Staf aangeven wegens omstandigheden niet beschikbaar te zijn voor het Europees Kampioenschap.

Uiteraard gaat de NDB de komende periode vooruit blikken op dit prachtige evenement, bezoek ook zeker de website van het evenement en volg dit prachtige toernooi op Facebook en Twitter. Wil jij dit internationale topevenement van dichtbij meemaken? Boek dan nu alvast je toegangskaarten op de website van het evenement. Het Europese Kampioenschap darts belooft een spektakel te worden met fantastische wedstrijden en biedt de dartsfans een unieke kans om het Nederlands team te zien strijden tegen andere Europese toppers. Er worden meer dan 30 landen verwacht die allemaal een gooi zullen doen naar de felbegeerde Europese titels.

Bron: NDB

error: © Prodarts Europe - the Netherlands