PDC

Op naar de kwartfinales in Dublin – update kwartfinales bekend

Vanavond, woensdag 5 oktober, de laatste 4 wedstrijden van de tweede ronde van het Unibet World Grand Prix. Nog even nagenietend van de partijen van gisteravond waar we Benito van de Pas met 3-1 niemand minder dan Terry Jenkins naar huis stuurde en in de volgende partij de Belg Kim Huybrechts met 3-0 Stephen Bunting naar de uitgang wees. Gary Anderson klopte de andere Anderson, Kyle met 3-1 en de avond werd afgesloten met een klinkende 3-0 overwinning van Raymond van Barneveld op de als derde geplaatste Adrian Lewis.

Barney heerste in die partij en Lewis begon meer en meer aan zichzelf te twijfelen omdat er niets lukte. Raymond door naar de laatste 8 waar hij nu Benito van de Pas als tegenstander krijgt.

Vanavond kan er een Nederlander bijkomen bij de laatste 8. Michael van Gerwen, als eerste geplaatst, speelt in de laatste partij van de avond tegen James Wilson en op papier moet de laatste 8 bereikt worden door Michael.

En kan Steve West verder stunten? Na zijn knappe overwinning op Taylor speelt hij nu tegen Daryl Gurney die in de eerste partij nu niet veel indruk maakte. Verder nog in de openingspartij Alan Norris tegen Simon Whitlock en in de tweede partij van de avond Brendan Dolan tegen Dave Chisnall.

Indeling voor vanavond:

Alan Norris – Simon Whitlock  2 – 3

Simon Whitlock kon op het nippertje voorkomen dat Alan Norris met de eer ging strijken. Nadat Simon met 3-0 en 3-1 een riante voorsprong had genomen komt Norris met 3-1 en 3-1 toch op gelijke hoogte.  In set vijf komt Norris na 1 -0 achter 2-1 voor maar door een fraaie 150 finish maakt Whitlock gelijk en wint de vijfde leg en voorkomt zo uitschakeling.

Brendan Dolan – Dave Chisnall 1 – 3

Dave Chisnall is ook door naar de laatste 8. In een match tegen Brendan Dolan waarin openingsdubbels en finishing dubbels het grote probleem waren nam Chisnall met 0-3 en 2-3 een 0-2 voorsprong. Dolan waar ook de scores niet om over naar huis te schrijven waren pakte met 3-2 wel set 3 en kon in de vierde set de druk op Chizzy houden zodat het na 4 legs 2-2 was maar in de vijfde leg van set 4 maakte Chisnall het af.

Steve West –  Daryl Gurney  0 – 3

Daryl Gurney heeft in 3 sets een eind gemaakt aan alle ilussies van Steve Wes.t West die in de eerste ronde verrassend Phil Taylor klopte kwam in de partij tegen Gurney scherpte tekort en verloor in 3 sets. Het waren wel sets die tot aan het gaatje werden gespeeld want alle 3 eindigde deze sest in 3-2 in net voordeel van Gurneycdie nu Chisnall in de kwartfinale als tegenstander krijgt.

Michael van Gerwen  James Wilson 3 – 0

Een ruime 3-0 overwinning maar toch heeft onze Nederlander er zijn uiterste best voor moeten doen want tegenstander James Wilson gaf zich niet zonder slag of stoot gewonnen. De vonken vlogen er al vanaf toen Wilson met een 156 finish in de eerste leg een punt van Michael afsnoepte. Hij was er waarschijnlijk zelf ook van onder de indruk want daarna verloor hij 3 legs op rij en werd het 1-0 voor Michael.

In set twee opnieuw drie legs op rij voor Michael waarmee de stand op 2 – 0 kwam. In de derde set nam Wilson een 0-1 en 1-2 voorsprong maar uiteindelijk eindigde ook deze set in het voordeel van Michael (3-2)  en mag zich nu voorbereiden op de match tegen Simon Whitlock.