PDC

Nottingham tweede stop Premier League

Donderdagavond 9 februari de tweede ronde van de Betway Premier League. De Motorpoint Arena in Nottingham is de speellocatie waar ongeveer 7.000 toeschouwers verwacht worden om de 10 matadoren van  de PDC in actie te zien. Onder de 10 deelnemers Jelle Klaasen, Raymond van Barneveld en Michael van Gerwen als Nederlandse inbreng en met name bij Michael komt de vraag op hoe hij het er vanavond vanaf brengt. Hij speelde op de eerste avond gelijk tegen Gary Anderson die met dat gelijke spel een einde maakte aan de lange onafgebroken zegereeks van Mighty Mike.

En vanavond speelt Michael tegen de andere Schot in de groep van 10 spelers, Peter Wright. Wright is in vorm en won afgelopen weekeinde op vrijdag het eerste UK Open Qualifier toernooi en op zondag het derde UK Open kwalificatietoernooi. In dit toernooi versloeg Wright Michael in de kwartfinale en Michael haalde in alle 3 de toernooien de finale niet. Het duo speelt de vierde partij van de avond, Adrian Lewis en Dave Chisnall, beiden nog zonder winstpunten, openen de avond.

Jelle Klaasen, ook nog zonder winstpunten, speelt de derde partij van de avond tegen de nummer 2 van de PDC ranking, Gary Anderson en het is voor Jelle te hopen dat de dubbels en de scores in die match beter lopen dan de week ervoor.

Raymond van Barneveld sluit de avond af tegen Kim Huybrechts. En Kim heeft het Barney al diverse malen knap lastig gemaakt en ook in het stof laten bijten maar gezien de vorm van de laatste weken van Raymond een goede kans dat hij zijn tweed partij gaat winnen.

Partij twee van de avond is ook interessant. Dan spelen James Wade en Phil Taylor tegen elkaar en het blijft altijd een verrassing in welke vorm the Machine Wade steekt.

De indeling voor de tweede ronde:

Week  02   Nottingham    
Pos  Player   Player   score
1 Adrian Lewis Dave Chisnall
2 James Wade Phil Taylor
3 Jelle Klaasen Gary Anderson
4 Peter Wright Michael van Gerwen
5 Kim Huybrechts Raymond van Barneveld

 

error: © Prodarts Europe - the Netherlands