PDC

Newton en Whitlock haken af

pdc-dday_01In de Motorpoint Arena Cardiff is gisteren avond  de laatste ronde gespeeld van de PDC Premier League met een deelnemersveld van 10 spelers. Op basis van de eindstand van deze competitie vallen dan de onderste twee spelers af en gaat het volgende deel van deze competitie verder met 8 spelers. Voor Australiër Simon Whitlock stond aan het begin van de avond al vast dat dit voor hem de laatste speelavond zou worden. Voor Wes Newton, Dave Chisnall en Robert Thornton werd het duimen draaien. Newton en Chisnall speelde tegen elkaar en waren evenals Robert Thornton naar de laatste partijen van de avond gezet om de spanning er in te houden. De Schotten Gary Anderson en Peter Wright speelde de openingsmatch van de avond en beiden waren al zeker van deelname aan de tweede ronde.

De partij ging lang gelijk op en pas na 5-5 kon Wright met een break het verschil maken om de partij uiteindelijk met 5-7 te winnen. Michael van Gerwen stond in de tweede partij van de avond tegen Simon Whitlock na een 1-0 voorsprong na 8 legs met 6-2 achter. Whitlock was hard op weg om een tweede gewonnen partij in de Premier League op naam te zetten en was daar in de 10de leg bij een 3-6 stand dichtbij. Hij mist echter twee match darts en uiteindelijk eindigt de partij onbeslist 6-6.

Ook Raymond van Barneveld, die tegen Adrian Lewis speelde sleepte er na een 4-1 achterstand een gelijk spel uit het vuur. Hij kwam van 4-1 achter terug naar 4-4 en in de volgende 4 legs iedere keer die ene leg achterstand recht te trekken voor een gelijk spel.

In de alles of niets partij tussen Dave Chisnall en Wes Newton kon het kwartje alle kanten opvallen. Eerst nam Chisnall de leiding in de partij met een 2-0 voorsprong maar vier legs later stond Newton 4-2 voor. Newton kon zijn voorsprong vergroten maar mist in de zevende legs drie darts voor 5-2 en komt Chisnall terug naar 4-3 en straft de leg erna opnieuw 3 gemiste darts op de dubbel door Newton af en komt gelijk. Leg 11 mist Dave dan de bull voor een 112 finish en komt Newton weer aan de leiding.

De spanning stijgt bij Newton die niet kan voorkomen dat Chisnall weer op gelijke hoogte komt die met tops zijn zesde punt scoort en zeker is van een plek bij de laatste 8. Leg 12 is dan nog een formaliteit. Chisnall wint deze uiteindelijk ook omdat hij als eerste tops mag gaan uitgooien met Newton wachtend op zijn kans met eveneens tops op het scorebord.

Robert Thornton weet dan in de laatste match van de avond tegen Phil Taylor dat hem niets meer kan gebeuren en zeker is van de tweede ronde door de nederlaag van Newton. Slechts 1 break van Taylor was voldoende om de partij naar zijn hand te zetten. Die maakt Taylor in de vierde leg en met behoud van zijn eigen leg komt hij daarmee op 4-1. De partij eindigt uiteindelijk in 7-4 voor Taylor die in leg 11 een gemiste kans van Thornton voor 5-6 afstraft met een 68 finish.

Alle uitslagen van deze avond:

  Week 9   CARDIFF    
Pos  Player   Player    score
1 Gary Anderson Peter Wright 5 7
2 Michael van Gerwen Simon Whitlock 6 6
3 Adrian Lewis Raymond van Barneveld 6 6
4 Wes Newton Dave Chisnall 5 7
5 Phil Taylor Robert Thornton 7 4

 

De eindstand van de eerste ronde:

Stand Premier  League eindstand
Speler   gesp. winst gelijk verlies saldo Pnt
Michael v Gerwen 9 6 2 1 20 14
Peter Wrigth 9 5 3 1 17 13
Raymond v Barneveld 9 3 5 1 8 11
Adrian Lewis 9 3 4 2 1 10
Phil Taylor 9 4 1 4 -1 9
Gary Anderson 9 4 0 5 -3 8
Dave Chisnall 9 2 4 3 -3 8
Robert Thornton 9 1 4 4 -3 6
Wes Newton 9 2 2 5 -15 6
Simon Whitlock 9 1 3 5 -20 5

 

 

 

 

error: © Prodarts Europe - the Netherlands