WDF/BDO

Nederlandse dames op koers voor Europese titel

europecup_roemenie_02De tweede dag van de WDF Europe Cup in Roemenië zit er op en als we de balans opmaken zien we dat de Nederlandse dames op koers liggen voor de overall titel omdat van de tot nu toe twee gespeelde disciplines, team round robin en koppels Nederland in de finale is vertegenwoordigd. In tegenstelling tot hetgeen we gisteren publiceerden werden vandaag de resterende wedstrijden van het dames team round robin verder gespeeld tot aan de finale. En de dames gingen vrolijk verder waar ze gisteren gebleven waren en klopten eerst Zweden in de kwartfinale en de Denen in de halve finale. tegenstander in de finale is Engeland die momenteel de eerste plaats bezet door een beter resultaat in de koppels.

In het koppeltoernooi werd in de tweede de titel aspiraties van Sharon Prins en Tamara Schuur aan diggelen gegooid door de Ieren dames McIntyre/Breen. Anneke Kuijten samen met Aileen de Graaf haalden de finale waarin ze uitgaan komen tegen de Duitse dames Armstrong/Willcomm. Hieronder de uitslagen van de dames team round robine en de laatste 16 dames koppels.

Dames team round robin

 Laatste 16   Europe Cup 2014    
Pos  Player   Player    score
1 Nederland Noord Ierland 9 4
2 Zweden Polen 9 4
3 Wales Denemarken 7 9
4 Schotland Republiek Ierland 6 9
5 Finland Italië 9 6
6 Duitsland Servië 9 1
7 Tsjechië Turkije 9 1
8 Engeland Rusland 9 4
 Laatste 8        
Pos  Player   Player    score
1 Nederland Zweden 9 5
2 Denemarken Republiek Ierland 9 8
3 Finland Duitsland 9 8
4 Tsjechië Engeland 2 9
 Halve finale        
Pos  Player   Player    score
1 Nederland Denemarken 9 3
2 Finland Engeland 0 9
 Finale        
Pos  Player   Player    score
1 Nederland Engeland

 

In het herentoernooi domineren de landen uit Groot Brittannië, met als aanvoerder de Engelsen die de titel bijna niet meer kan ontgaan. Ze staan 52 punten voor op de nummer 2 Wales dat samen met Engeland de finale gaat spelen van het team round robin. Wales was verantwoordelijk voor de uitschakeling van de Nederlandse heren,, ze klopten onze mannen namelijk met 9-4. Eerder die dag in de poule fase werden de Nederlandse heren ook verrast door de Duitse heren in de poule verloren ze  van de Duitsers met 9-7. Dankzij een beter leg saldo werd Nederland toch eerste. Zij wonnen met 9-3 van Servië  dat op zijn beurt Duitsland met 9-7 versloeg.  Nederland staat momenteel gedeeld vierde samen met Schotland achter Engeland (1)  Wales (2), Noord Ierland (3) en Schotland. De Grieken staan 2 punten achter de Nederlanders op 6. Met een paar goede single resultaten kunnen de heren nog wel wat plaatsen stijgen, maar een overall titel zit er dit jaar niet in.

Hieronder de uitslagen heren round robin laatste 16

 Laatste 16   Europe Cup 2014    
Pos  Player   Player    score
1 Nederland Zweden 9 8
2 Finland Luxemburg 9 0
3 Schotland België 9 5
4 Wales Turkije 9 6
5 Griekenland Tsjechië 9 5
6 Noord Ierland Noorwegen 9 7
7 Denemarken Duitsland 4 9
8 Engeland Polen 9 2
 Laatste 8        
Pos  Player   Player    score
1 Nederland Finland 9 6
2 Schotland Wales 3 9
3 Griekenland Noord Ierland 3 9
4 Duitsland Engeland 5 9
 Halve finale        
Pos  Player   Player    score
1 Nederland Wales 4 9
2 Noord Ierland Engeland 5 9
 Finale        
Pos  Player   Player    score
1 Wales Engeland

 

error: © Prodarts Europe - the Netherlands