WDF/BDO

Nederland oogst 3 maal zilver en 1 keer brons

nedteam_roemenie_01Voor de Nederlandse selectie zit de WDF Europe Cup 2014 in Roemenië er op. Het resultaat 1 maal brons voor Wesley Harms en Jeffrey de Graaf, Danny Noppert en Remco van Eijden  in het heren team toernooi en 3 maal zilver voor de Nederlandse dames. Zilver voor Aileen de Graaf en Anneke Kuijten in het dames koppeltoernooi en samen met Sharon Prins en Tamara Schuur zilver in de dames team round robin en dames overall klassement.  Goud was er voor Anastasia Dobromyslova in het dames single toernooi. Anastasia speelde voor Rusland dat ook bij het heren singletoernooi een bronzen medaille won. De Duitse dames Anne Willcomm en Irina Armstrong wonnen het dames koppeltoernooi. Zij wonnen de elfde en beslissende leg van de finale tegen Aileen en Anneke.

De Engelse dames, Trina Gulliver, Lisa Ashton, Deta Hedman en Lorraine Winstanley wonnen het damesteam toernooi van de Nederlandse dames. Ondanks de vliegende start van Aileen zakte het niveau van de Nederlandse dames beneden peil en werden ze door de Engelse dames overklast. het werd uiteindelijk 9-3 voor de Engelse dames.

In de heren single finale met Darius Labanauskas uit Litouwen en David Concannon uit de Republiek Ierland kon Darius een voorsprong niet vasthouden en werd naarmate de wedstrijd vorderde door de sterk spelende Ier  terug gehaald en verslagen. Voor het eerst een Ierse Europese kampioen heren singles in een veld met vele grote namen die dit keer niet aan de beurt kwamen. Scott Mitchell en Scott Waites pakten de heren koppel titel in een geheel Engelse finale. Tegenstanders Glen Durrant en James Wilson kon de beslissende leg niet binnen halen en verloren met 6-5.

De Engelse heren waren voor het begin van de laatste finale partij van de dag, de team round robin tegen Wales al verzekerd van de overall titel. Hoe de uitslag ook zou uitvallen deze titel gaat evenals bij de dames mee naar Engeland. Dan blijft alleen overeind staan de prestige strijd tussen de Engelsen en de Welshmen. In het begin had de partij de schijn dat de Engelsen met gemak ook deze titel gingen pakken maar nadat Martin Phillips van Wales in de vierde leg het eerste punt scoorde draaide de rollen langzaam om.  Na 15 legs was Wales dichtbij de overwinning maar Scott Mitchell hield Engeland nog even in de race maar in leg 16 maakte Johhny Clayton met een 60 finish het winnende punt voor Wales.

Een gouden plak bij het team event voor Wales en een zilveren in het overall klassement. De Nederlandse heren eindigden op de vijfde plaats in dat klassement. Hieronder de uitslagen van de finales:

 

 Finale   dames koppels    
Pos  Player   Player    score
1 de Graaf/Kuijten (Ned) Armstrong/Willcomm (Dui) 5 6

 

 Finale   Heren koppels    
Pos  Player   Player    score
1 Waites/Mitchell  (Eng) Durrant/Wilson (Eng) 6 5

 

 Finale   Dames singles    
Pos  Player   Player    score
1 Deta Hedman (Eng) Ana. Dobromyslova (Rus) 5 7

 

 Finale   Heren singles    
Pos  Player   Player    score
1 Darius Labanauskas (Let) David Concannon (R-Ierl) 5 7

 

 Finale   Dames team      
Pos  Player   Player    score
1 Nederland Engeland 3 9

 

 Finale   Heren team    
Pos  Player   Player    score
1 Wales Engeland 7 9
error: © Prodarts Europe - the Netherlands