WDF/BDO

NDB maakt Zuiderduin wildcard criteria bekend

In december wordt in hotel Zuiderduin weer een editie gehouden van de Zuiderduin Masters. Dit enige nog actieve wereldtop dartstoernooi is inmiddels uitgegroeid tot een befaamd dartstoernooi waarvoor de toppers in de rij staan om aan mee te kunnen doen. Meedoen kan op via selectie op basis van de Zuiderduin Masters ranking, winnen van de MariFlex Open of de Champions League of Darts of het krijgen van een wildcard. Sinds vorig jaar is hier ook een opsplitsing in gekomen. De organisatie verstrekt een paar wildcards en daarnaast heeft de Nederlandse Darts Bond ook toestemming gekregen om twee wildcards uit te geven.Deze wildcards zijn bestem voor Nederlandse spelers op de nationale ranking en selectiespelers. Vandaag heeft de NDB bekend gemaakt hoe de procedure voor dit jaar is. Dit is met het hier onderstaande persbericht naar buiten gebracht.

NIEUWSBERICHT – NEDERLANDSE DARTS BOND

RIJSWIJK – 6 Juni 2012

Invulling NDB wildcards Zuiderduin Masters 2012 bekend!

Opnieuw mogen enkele Nederlandse darters dankzij NDB wildcards aantreden tijdens de Zuiderduin Masters 2012! Na overleg met de organisatie is dan ook de invulling bepaald voor de jeugd- en  heren plaatsen.

Het jeugdtoernooi van de Zuiderduin Masters 2012 zal opnieuw bestaan uit zes spelers, waaronder een aantal buitenlandse topspelers. Dit geeft het jeugdtoernooi de internationale uitstraling die het verdient. Quin Wester heeft zijn wildcard al binnen door het Mariflex Open 2012 te winnen, tevens zal de winnaar van de Champions League of Darts 2012 junioren uitgenodigd worden. De Champions League of Darts zal dit jaar plaatsvinden op 8 september, alle informatie is te vinden op de website www.clod.nl. De invulling van de overige jeugdplaatsen wordt eind september bepaald.

Bij de heren beschikt de NDB opnieuw over twee wildcards, waarvan één verbonden is aan het NDB Rankingcircuit 2012. Besloten is de 7 de NDB ranking in Lent (28 oktober) als laatste toernooi meet te laten tellen om de spelers zoveel mogelijk sportieve kansen te bieden. Na afloop van dit NDB rankingtoernooi zal de op dat moment hoogste geplaatste heer de wildcard uitgereikt krijgen. Mocht de situatie zich voordoen dat deze speler zich al geplaatst heeft voor de Zuiderduin Masters 2012 , dan zal de wildcard verschuiven naar de eerstvolgende op de NDB ranking.

De tweede wildcard staat ter beschikking voor een heer uit de Nederlandse selectie. In nauw overleg met de organisatie is besloten dat dit samen met de NDB Ranking wildcard de laatste wildcards zullen zijn die uitgegeven worden voor de Zuiderduin Masters 2012. De selectiespelers die zodoende nog niet geplaatst zijn maken alsnog een kans, voor hen zullen selectiewedstrijden georganiseerd worden op vrijdagavond 26 oktober. 

De NDB is opnieuw erg trots op het voortzetten van deze samenwerking met de organisatie van de Zuiderduin Masters. Dankzij deze wildcards wordt de Nederlandse darter opnieuw de kans geboden om via het Nederlandse Rankingcircuit en selectie de internationale top te bereiken. Vorig jaar waren het Remon Hurrebrink en Salmon Renyaan die dankzij deze wildcards hun debuut mochten maken op dit prestigieuze toernooi. 

Dit jaar zal de Zuiderduin Masters 2012 plaatsvinden van vrijdag 7 december tot en met zondag 9 december. Op dit toptoernooi kunt u de 24 beste heren, 6 beste dames en 6 beste jeugdspelers uit het nationale en internationale dartscircuit in actie zien. De kaartverkoop is inmiddels gestart en ook kunnen belangstellenden een aantrekkelijk hotelarrangement boeken om er zeker van te zijn dat u geen moment mist van dit toptoernooi. Informatie over tickets, passe partouts en hotelboekingen kunt u vinden op http://www.zuiderduinmasters.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: © Prodarts Europe - the Netherlands