WDF/BDO

NDB kondigt WK 2015 team aan

wc_2015_01PERSBERICHT NEDERLANDSE DARTS BOND

Wesley Harms, Richard Veenstra, Rick Hofstra en Danny Noppert zullen het Nederlands herenteam vertegenwoordigen tijdens de WDF World Cup 2015 in Turkije. Anca Zijlstra, Carla Molema, Rilana Erades en Karin Krappen zijn het ijzersterke dames kwartet dat afgevaardigd zal worden. Het team wordt compleet gemaakt met Maikel Verberk, Justin van Tergouw, Layla Brussel en Kyana Frauenfelder die uitkomen namens de jeugd. Dit is de uitkomst na een uitgebreide selectieprocedure binnen de Technische Staf van de NDB.

Het unieke aan de WDF World Cup 2015 editie is dat er voor het eerst, net als bij de heren, gespeeld gaat worden met teams van vier dames. Ook komen er vanaf deze editie twee jongens en twee meisjes in actie. Voorheen bestonden de damesteams altijd uit twee dames en mochten de landen één jongen en één meisje afvaardigen. De Nederlandse Darts Bond is van mening dat het besluit van de WDF een zeer positieve ontwikkeling is. Meer spelers uit de Nederlandse selectie krijgen op deze manier de kans om zich tijdens de WDF World Cup te laten zien, het grootste en meest prestigieuze WDF landentoernooi ter wereld.

Herencoach Hans Senders kijkt met veel vertrouwen uit naar de wereldkampioenschappen: “De WDF World Cup is het hoogst haalbare voor het Nederlands team, daar wil iedere speler bij zijn. Ik denk dat we een ploeg hebben samengesteld met een goede mix aan ervaring, de juiste motivatie en teamspirit. Zoals altijd was het een moeilijke afweging om te bepalen welke spelers je selecteert. We beschikken over een ijzersterke selectie met jongens die in goede vorm verkeren. Neem bijvoorbeeld spelers als Jeffrey Sparidaans en Marcel Blik die het fantastisch hebben gedaan op het NDB Rankingcircuit. Het is jammer dat deze jongens net buiten de boot vallen. Als zij zich echter blijven ontwikkelen zoals ze afgelopen seizoen hebben gedaan, gaat het selecteren van spelers voor een volgend evenement nog moeilijker worden.“

Ook damescoach Karin ten Kate is blij met haar team: “Zowel Anca Zijlstra als Carla Molema hebben de laatste maanden laten zien in topvorm te zijn. Rilana Erades en Karin Krappen brengen de ervaring mee die nodig is tijdens een toernooi zoals het WK. We kunnen dus spreken van een ijzersterk team. Helaas bleek het voor Aileen de Graaf, die onlangs bevallen is van haar tweede kindje, onmogelijk mee te reizen naar het WK. Hier hebben we begrip voor en deze beslissing hebben we gezamenlijk genomen.”

Net als bij de heren en de dames komen er dit jaar dus maar liefst vier jeugdspelers in actie tijdens het WK: “Het voelt fantastisch om vier jeugdspelers de kans te bieden wereldkampioen te worden. Na het succesvolle EK jeugd was de keuze vrij snel gemaakt, we reizen af met de Europees kampioen Layla Brussel bij de meisjes en met de Nederlands Rankingkampioen Kyana Frauenfelder. Daarnaast nemen we de Europees Koppel kampioenen bij de jongens mee, te weten Justin van Tergouw en Maikel Verberk. Natuurlijk is Maikel Verberk ook Nederlands Rankingkampioen en wist hij tijdens het EK eveneens de finale van het single toernooi te halen. Justin van Tergouw vond daar zijn eindstation in de halve finale. Het is natuurlijk heerlijk om met deze kampioenen af te reizen naar Turkije”, aldus jeugdcoach Hermien Straten.

Vanzelfsprekend heeft de NDB de gehele selectie persoonlijk geïnformeerd. De NDB kijkt, mede dankzij deze ijzersterke opstelling, enorm uit naar de WDF World Cup in Turkije. Het toernooi zal plaatsvinden van dinsdag 27 tot en met zaterdag 31 oktober 2015 in ‘Limak Limra Hotel & Resort’, Kemer, Turkije. De voorlopige planning is dat er op dinsdag, woensdag en donderdag op de vloer wordt gespeeld. Op vrijdag worden alle halve finales en de finales van de koppels gespeeld en op zaterdag staan alle overige finales op het programma.

error: © Prodarts Europe - the Netherlands