PDC

Na twee dagen Q School nog geen Nederlands succes

Artut_MacNeil_PietersenIn het Engelse Wigan is gisteren de PDC Q-School van start gegaan. Via deze Q school kan een speler een tour kaart winnen voor deelname aan de PDC Players Championship toernooien en als je daarin goed presteert kun je via de Order of Merit aan de grote tv toernooien mee doen. Maar dan moet je wel eerst een tourkaart hebben waarvoor 293 deelnemers zich hadden aangemeld. Per dag zijn er 4 tour kaarten te winnen en op zondag, dat is dan de vierde dag krijgen dan de 9 beste spelers op de Q school ranking ook een tourkaart. Deze ranking kom tot stand door punten die je krijgt naarmate je verder komt in het toernooi. Het minst aantal punten is 2 bij de laatste 64 en het hoogste is 9 als je de dag finale voor een tourkaart verliest. Als we de balans na twee dagen opmaken stellen we vast dat er nog geen Nederlander in geslaagd is om een tourkaart te winnen.

Edwin Max was er heel dichtbij, hij verloor vandaag in zijn laatste partij van Ian Walters (1-6)  en als pleister op de wond krijgt hij dan wel 9 ranking punten. Hiermee is hij de best geplaatste Nederlander  op een gedeelde tweede plaats. Maar het is pas dag twee en zijn er nog twee te gaan. Hoe het kwartje zal vallen moet je per dag bekijken. Gisteren werd er ook geschiedenis geschreven door de Zuid Afrikaan Charl Pietersen die de eerste 9 darter tijdens een Q school toernooi wist te gooien. Dat deed hij in zijn finale tegen Kevin McDine waarin Pietersen ook nog eens 3-0 achterstand omboog in een 6-5 overwinning. Ook Duitser Jyhan Artut en de Engelsman Ricky Evans en Canadees Ken MacNeil wonnen op de eerste dag hun tourkaart.

Vandaag gingen de kaarten naar de Fin Jani Haavisto, Ier Daryl Gurney, em de Engelsen Louis Blundell en Ian Walters. De  top 30 van de Q School ranking staat hieronder.

 

pos speler   totaal
1 Kevin McDine 11
2 Colin Fowler 9
3 David Copley 9
4 David Pallett 9
5 Edwin Max 9
6 Paul Amos 9
7 Veijo Viinikka 9
8 Vernon Sheppard 9
9 Kevin Thomas 8
10 Stuart White 8
11 Andree Welge 7
12 Dan Russell 7
13 Darren Johnson 7
14 Jonathan Worsley 7
15 Steve Hine 6
16 Alex Roy 5
17 Daniel Day 5
18 Ewan Hyslop 5
19 James Foster 5
20 Josh Jones 5
21 Lee Bryant 5
22 Lee Hayes 5
23 Mark Cox 5
24 Mark Dewsbury 5
25 Mark Lawrence 5
26 Matthew Dicken 5
27 Michael Blake 5
28 Mick Todd 5
29 Rob Modra 5
30 Sam Hamilton 5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: © Prodarts Europe - the Netherlands