PDC

MVG blaast Viljanen van podium, Darren Webster stunt tegen Stephen Bunting

Michael van Gerwen heeft zijn openingswedstrijd voor het WK 2017 goed geopend, van Gerwen moest aantreden tegen Kim Viljanen die eerder op de avond zijn voorronde wedstrijd won van Ross Snook met 2-0 in sets. Michael die in Ally Pally zwaar favoriet is voor de eindzege gaf zijn tegenstander vanaf de eerste leg geen enkele hoop dat hij misschien wel zou kunnen stunten.

Want het is van Gerwen die met vuurwerk aan de wedstrijd begon en opende met een 180 score, voor dat Viljanen echt met zijn ogen heeft geknipperd  is de eerste set al binnen voor onze landgenoot. Met een Averages in de eerste set van 110,00 leek het erop dat Michael snel van het podium af wil. Ook set 2 gaat simpel naar MVG hij wint de set met 3-1 en zijn missie naar een 2e wereldtitel lijkt te zijn begonnen. Wat deed Viljanen op dat moment die kon alleen maar toeschouwer zijn in zijn eigen wedstrijd. Set 3 gaat dan vervolgens ook heel zakelijk naar van Gerwen en zo is de wedstrijd in de zak en kan hij zich gaan opmaken voor zijn 2e ronde wedstrijd tegen Cristo Reyes.

Cristo Reyes (95.54) – Dimitri van den Bergh (99.11)   3-2
De jonge Belg Dimitri Van den Bergh die vorig jaar de 1e ronde wist te winnen van Ian White zeer verrassend. Kwam ook nu weer zoals gewoonlijk dansend het podium op voor zijn wedstrijd in de 1e ronde tegen de Spanjaard Cristo Reyes. Op de vraag of Dimitri er zin in had werd snel beantwoord door hem zelf, want de Belg wint de eerste set zeer overtuigend met 3-1 en een Averages van 103.71 maakte de 1e set tot een succes. De Spanjaard Reyes leek wakker te zijn geworden van die eerste set want hij pakt de 2e set met 3-1 en zo stonden beide heren weer gelijk in sets 1-1. Reyes ging vrolijk verder want hij pakte ook de 3e set met 3-2 en een slot finish van 124. Van den Bergh toonde veerkracht want weet de 4e set te winnen met een 11 darter en 3-2 in legs. Dus gingen beide heren zich opmaken voor een alles en beslissende 5e set. Maar het werd Cristo Reyes die de wedstrijd binnen wist te slepen want met 3-1 wint hij de 5e en beslissende set.

Stephen Bunting (91.02) – Darren Webster (94.46) 2-3
Stephen Bunting die in 2014 Wereldkampioen werd op lakeside bij de bdo, begon de eerste set meteen goed door een 3-2 zege pakte hij meteen de 1e set van de wedstrijd. Webster wist vervolgens de 2e set te pakken met 3-2 in legs. Bunting leek op weg naar een simpele overwinning in de 3e set, hij kwam met 2-0 voor in legs maar zag Webster terug komen naar 2-2, maar Bunting stelt weer orde op zaken en weet via dubbele bull de set alsnog te winnen met 3-2. Set 4 ging vervolgens weer naar Webster en hoe hij walste over Bunting heen met 3-0 in legs en een fantastische finish van 147 waarmee Darren Webster de set tot zich nam. De 5e set werd een echte climax want beide heren hielden elkaar in evenwicht tot 2-2 en dus moest er doorgespeeld gaan worden tot er een verschil van 2 legs ontstond. Bunting kwam op een 3-2 voorsprong en mist daarna 7 matchdarts en zag Webster alsnog op 3-3 komen.  Webster stoomt daarna vrolijk door en trekt alsnog de wedstrijd naar zich toe door met 5-3 in legs de 5e set te winnen.