OVERIG NIEUWS

Minister Edith Schippers: Darts is topsport.

Minister Edith Schippers van Volksgezondheid, welzijn en sport heeft duidelijk kenbaar gemaakt dat Darts wel degelijk een sport is, zei noemt het zelf topsport.

Voor de camera van RTL 7 Darts verklaarde Schippers dat ze zin had in een dagje topsport en dat zie ik hier in Alexandra Palace. Ik heb Benito vandaag voor het eerst in het echt zien spelen en het is echte topsport.  Als de minister van sport zegt dat het topsport is dan kunnen we aannemen dat het wel degelijk sport is vroeg Arjan van der Giessen, ja natuurlijk antwoorden Schippers en weetje ik vind het ook zo`n  non-discussie wat er gevoerd word.

Schippers zei tevens weetje hier moet zo hard voor gewerkt worden en deze sporters reizen de hele wereld af en je ziet hoe hard deze competitie is. Dus laten we daar nu echt een einde aan maken aan deze discussie of het sport is of niet voor mij is het duidelijk we kijken hier naar topsport.

Over Michael van Gerwen dat hij niet genomineerd is geworden voor sportman van het jaar had minister Schippers ook iets over te zeggen, daar liet ze zich niet inhoudelijk over uit maar vond ook dat dit een non-discusie was, want de ene top sporter met de andere topsporter vergelijk is zo wie zo erg moeilijk.

Schippers sloot af met de woorden ik verheug me zo meteen op Michael van Gerwen ik ga lekker zo meteen verder kijken naar topsport en laat de discussie verder over aan andere.

error: © Prodarts Europe - the Netherlands