PDC

Mighty Mike en Barney vanavond in actie – Update van Barneveld onderuit tegen Whitlock

barney_ronde2_01De tweede ronde van de BetVictor World Matchplay gaat om 20:00 Nederlandse tijd van start met de match tussen de als 8ste geplaatste Andy Hamilton en de nummer 9 op de plaatsingslijst, Dave Chisnall. gevolgd door die van James Wade (5)  en de niet geplaatste Welshman, Richie Burnett die gisteren de sterke Ier Brendan Dolan uitschakelde. Maar de Nederlandse ogen zijn natuurlijk gericht op wat onze landgenoten vanavond gaan doen want zowel Michael van Gerwen als Raymond van Barneveld komen vanavond in de Winter Gardens in actie. Michael de nummer 1 op de plaatsingslijst treft Ian White die 16de is geseed. Geen makkelijke opgave want White is in vorm dat bewees hij al in de eerste ronde tegen Terry Jenkins.

Raymond sluit de avond af tegen de als 4de geplaatste Simon Whitlock en ook Whitlock lijkt op de weg terug naar zijn oude vorm dus kunnen we net als de slotmatch van gisterenavond weer een spannende match tegemoet zien. Alle wedstrijden van vanaf zijn die van de bovenste helft van het wedstrijdformulier en de winnaar van van Gerwen/White treft dan in de volgende ronde of Andy Hamilton of Dave Chisnall. Mocht Raymond winnen van Whitlock dan speelt hij in de volgende ronde tegen de winnaar van James Wade  tegen Richie Burnett.

De speel volgorde voor vanavond:

 World Matchplay    dinsdagavond 22 juli    
Pos  Player   Player    score
1 Andy Hamilton (8) Dave Chisnall (9)  10 13
2 James Wade (5) Richie Burnett  13 2
3 Michael van Gerwen (1) Ian White (16) 13  4
4 Simon Whitlock (4) Raymond v Barneveld (13)  13  8

 

Andy Hamilton –  Dave Chisnall 10 -13

In een werkelijk bloedstollend spannende partij heeft Dave Chisnall zijn tegenstander Andy Hamilton geklopt. Beide spelers waren aan elkaar gewaagd en 8 legs lang hielden ze de stand in evenwicht. Daarna  wist Chisnall het verschil te maken en ging de tweede pauze in met een  4-6  voorsprong. Maar de volgende pauze was het verschil nog maar 1 leg in het voordeel van Chisnall en kon de partij weer alle kanten op. na de pauze liep Chisnall uit naar 7-10 en van 8-10  en werd het verschil  niet meer minder. In de 23ste leg vond Chisnall de winnende dubbel na een misser van Andy voor 11-12.

James Wade – Richie Burnett 13 – 2

Een matte wedstrijd zonder veel spektakel. De enige sensatie bij die partij was het missen van de laatste trede van de trap door 1 van de walk on girls bij het verlaten van het podium. Eigenlijk speelde Burnett de hele partij tegen zichzelf. Slechts tweemaal won de man uit Wales omdat hij geen schim meer was van de speler in zijn eerste partij.

Michael van Gerwen – Ian White 13 – 4

Niet het verwachte spektakel. De vorm was er niet bij Ian White zeker niet op de dubbels. In de beginfase toen Michael ook zijn draai nog niet gevonden had kon White niet toeslaan  en ging met een 4-1 achterstand de pauze in. Na de pauze ging Michael onverstoorbaar verder en liep uit naar 8-1.  Het werd uiteindelijk 13-4 met in leg 15 en 16 twee maal winst op rij voor White. Michael door naar de laatst 8  waar hij het gaat opnemen tegen Chisnall.

Simon Whitlock – Raymond van Barneveld  13 – 8

Een goed begin van Raymond voor de eerste break. Met zijn nieuwe pijlen gaat hij de eerste pauze met een 4-1 voorsprong in. Whitlock was nog niet op stoom maar dat veranderde na de pauze waarin Whitlock terug komt naar 3-4 en de tweede break in gaat met een 5-5 gelijke stand. Daarna neemt Whitlock het roer over en staat na 15 legs 9 – 6 voor. Raymond pakt zijn oude pijlen weer in de hand maar ook dat veranderd niets meer aan de zaak. Whitlock heeft het bord gevonden en geeft zijn voorsprong niet meer uit handen.  In de 19de leg was er nog wel een fraaie 132 finish van Raymond voor 11-8 maar dat werd ook gelijk zijn laatste punt. Whitlock door naar de laatste 8 waar James Wade op hem wacht

 

Foto (c) Lawrence Lustig – PDC

error: © Prodarts Europe - the Netherlands