OVERIG NIEUWS

Michel van der Horst toont vorm behoud

mvdhorst_03Michel was afgelopen zondag 28 september tijdens het Roemenië Open aardig op dreef en strandde daar in de halve finale van het heren single toernooi. Terug in Mariahout toonde hij gisteren op de negende speelavond van de Oranjebar Super ranking nog steeds in blakende vorm te verkeren door daar wel de finale te spelen en ook te winnen. Tijdens deze periode van het dartseizoen waarin het aantal ranking toernooien lijkt geëxplodeerd,staat een van de langstlopende ranking toernooien, de Oranjebar Super Ranking nog steeds fier overeind. De twaalfde editie van de Oranjebar Super Ranking kon op de 9e speelavond opnieuw rekenen op 20 deelnemers die zich opmaakte voor een stevig potje darten op de dinsdagavond met als doel kwalificatie voor de finaledag.

 

De groepsfase deze week werd overleefd door de nummers 1,2 en 4 van afgelopen week, Roger Janssen, Jurgen Schats en Mark Brouwer aangevulde met Michel van der Horst, Hermie van Orsouw, Arno Louwers, Patrick Bulen en Guido van Hoof. Hierbij zaten ook de spelers die verantwoordelijk waren voor de hoogst finish; 170 van Roger gevolgd door 160 van Guido waren de beste van de in totaal tien 120+ finishes die werden gegooid. In de kwartfinales viel het doek voor diezelfde Roger en Guido die samen met Jurgen en Hermie achter het net visten en moesten toezien hoe Patrick Bulen, Michel van der Horst, Mark Brouwers en Arno Louwers zich plaatsen voor de volgende ronde, de halve finales.

De wedstrijden in de halve finale leiden vaak tot verrassingen omdat er extra spanning komt te staan op de spelers die er graag wat voor over hebben om in de finale van de OSR te spelen en wellicht de dagwinst te kunnen grijpen. Dit bleek ook deze week want eerdere finalisten Michel en Mark wisten vrij eenvoudig af te rekenen met hun tegenstander. Eerst was Michel met 4-1 te sterk voor Arno Louwers waarna Mark een 4-2 overwinning boekte op Patrick Bulen.

In de finale tussen Michel van der Horst en Mark Brouwer (beide goed voor 6 maximum scores van de in totaal gegooide 35 stuks) liet Michel zien dat hij niet voor niets een halve finale plaats had behaald tijdens het Roemenië Open van afgelopen weekend. Mark echter liet zich hierdoor niet van de wijs brengen en wenste niet te buigen voor de goede scores en degelijke finishes. Integendeel, leg na leg wist hij de score gelijk te trekken totdat Michel uiteindelijk toch de beslissende break wist te maken en met 5-3 de winst greep. Mark kon echter met opgeheven hoofd het podium verlaten in de wetenschap dat hij opnieuw goede zaken had gedaan met oog op de tussenstand in de ranking die bepalend is voor wie er uitgenodigd wordt voor de finaledag.

Uitslag van speeldag 9:

1. Michel van der Horst

2. Mark Brouwers

3. Patrick Bulen en Arno Louwers.

De volgende kwalificatieavond van de Oranjebar Super Ranking XII wordt gespeeld op dinsdag 07 oktober 2014. Inschrijving a € 6,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 19:30 uur. Aanvang van het toernooi is 20:00 uur.

error: © Prodarts Europe - the Netherlands